Обещават спектакъл за откриването на Евро 2012

16:14
Обещават спектакъл за откриването на Евро 2012
От Европейската футболна централа УЕФА обявиха, че зрителите ще видят доста впечатляваща церемония по откриването на Европейското първенство по футбол на Националния стадион на Полша във Варшава на 8 юни.

Представлението ще започне 20 минути преди първия съдийски сигнал на мача на откриването между съставите на Полша и Гърция. Церемонията пък ще повдигне завесата на три седмици футбол на национално ниво по терените на Полша и Украйна.

Концепцията на церемонията е развита от специалиста в областта Марко Балич, който е президент на компания, която се занимава с подобни събития. Балич бе отговорен за церемониите по откриването и закриването на Олимпийските игри в Торино, но е познат и в Украйна, тъй като продуцира церемонията по откриването на стадион "Донбас Арена" в Донецк през 2009 година. Шоуто ще продължи 12 минути и ще маркира историческо събитие, защото за първи път в историята Европейско първенство по футбол ще се проведе в Централна и Източна Европа.

Унгарският пианист Адам Гьорги, който наскоро отпразнува 30-ия си рожден ден с продадена зала "Карнеги хол" в Ню Йорк, ще изсвири като част от церемонията "Етюд в А Минор" от Фредерик Шопен. Церемонията ще включва и масова хореография с 8 000 доброволци, които ще пристигнат в столицата на Полша от 63 страни по света.

Повече от 150 милиона зрители пък ще гледат на живо церемонията и мача между домакините и Гърция, прогнозираха още от УЕФА.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация