Бъдещето на Банско ясно в края на седмицата

15:17

Бъдещето на Банско ясно в края на седмицата
Изпълнителният директор на ПФК Банско 1951 Красимир Горанов до края на настоящата седмица ще се срещне със спонсорите на клуба - община Банско и фирма "Юлен".

Този разговор ще бъде от особено значение, защото на него ще се разискват и въпросите около бъдещето на футбола и най-вече на мъжкия тим, който от следващия сезон 2012/2013 заслужи право на участие в единната "Б" група.

В зависимост от финансовите средства, които ще се осигурят, ще се обмисля и селекцията на мъжкия отбор и естествено целите за новото първенство.

Според сегашния старши треньор на мъжкия отбор Валентин Лазаров, ако искат УС и спонсорите да имат стойностен отбор, равностоен на всички останали в групата, то трябва да бъдат привлечени 4-5 класни футболисти. Горанов заяви, че от срещата със спонсорите ще зависят много неща, които ще определят стратегията на мъжкия тим във вече единната Б група. Предстоят му разговори с футболистите, чиито договори изтичат в края на юни. Това са Благой Наков, Слави Шопов и Васил Панайотов.

Засега от играчите, чиито контракти изтичат, само Димитър Крушовски е заявил, че ще раздели с клуба. Горанов каза още, че има набелязани футболисти от други отбори, но засега се въздържа да спомене имената им, докато не седне и разгледа подробно финансите, които ще се гласуват за издръжката на отбора.

Ще продължи да се работи за привличането на млади таланти от ДЮШ на клуба, за да може все повече местни момчета да намерят място в мъжкия отбор. Най-късно до края на следващата седмица ще има яснота по всички наболели въпроси, касаещи бъдещето на футбола в град Банско.

Дотогава ще се изясни ще има ли промени в клуба, на какви нива, кога ще се започне лятната подготовка на мъжкия отбор за новото първенство на единната Б група.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация