Вижте дрийм тийма на Реал Мадрид за всички времена

18:46
Вижте дрийм тийма на Реал Мадрид за всички времена
Реал Мадрид винаги е бил институция във футбола и носенето на бялата фланелка е приемано и до днес като най-висока чест и признание за таланта и класата на всеки футболист. В "Белия балет" не играят просто най-добрите играчи - феновете на "Бернабеу" са щастливи само, когато отборът печели красиво и със смазващи резултати. В Реал стремежът да се съберат най-техничните, креативни и бързи футболисти в света е лайтмотивът в политиката на всеки следващ президент. Като оставим настрани това, мадридският колос е най-титулуваният клуб в Примера дивизион, печелил титлата цели 31 пъти, а Купата на Краля- 17 пъти.

В Европейските клубни турнири мадридчани нямат равни. Те са абсолютни рекордьори по трофеи от КЕШ - 9 пъти, като също така са вдигали на два пъти Купата на УЕФА и два пъти са стигали до финал в турнира КНК.


Всяка селекция на Реал си е един своеобразен дрийм тим, но ето и есенцията на най-добрите от най-добрите:

Тактическа схема на тима- ортодоксалното 4-4-2:

\"\"На вратата:
Икер Касияс
(от 1990 - сега)

На 27 години стражът е вече легенда на клуба, счупил всички рекорди по мачове и трофеи. Икер има 4 титли на Испания, два трофея от Шампионската лига, а миналата година бе част от триумфа на Испания на Евро2008 година. Не винаги благословен от добри защитници пред него, Касияс рядко прави глупави грешки и винаги е готов да направи някое страхотно спасяване. Не е мистър Хладнокръвност като Джанлуиджи Буфон, но е безспорно най-великият испански вратар в настоящето, а кариерата му тепърва започва.

Десен бек:
Мигел Чендо
\"\"
(от 1982 до 1998 година)

Бранителят е носил бялата фланелка от 1977 до 1998 година. Чендо е синоним на вярност и лоялност-негов еквивалент са Франческо Тоти, Паоло Малдини и Алесандро Дел Пиеро. Бранителят може да бъде пример на футболисти като Луиш Фиго и Сол Кямбъл, които сменят клубната си принадлежност както сменят бельото си. Чендо е спечелил 17 трофея в кариерата си като футболист на Реал и е една от най-големите легенди на клуба.

\"\"Ляв бек:
Паул Брайтнер
(от 1974-1977 година)


Немският бранител печели две титли на Испания и една Купа на Краля с екипа на мадридчани и обира симпатиите на феновете със своята сърцата игра по левия фланг на бялата отбрана. Бързина, стабилност, немска хладнокръвност, класа - всичко това е Брайтнер по времето му в Реал.

Централен защитник и капитан:
Мануел Санчис
\"\"
(от 1983 до 2001 година)

Бранителят внасяше солидност, авторитет и спокойствие в ариергарда на Реал от 1983 до 2001 година. Санчис бе роден да бъде капитан на "Белия балет" и със своята сърцатос даваше пример на всички свои съотборници да дадат всичко от себе си за "Кралския клуб". Той е абсолютен рекордьор по изиграни мачове с фланелката на Реал, участвал в 710 срещи на отбора.


\"\"Централен защитник:
Хосе Сантамария
(от 1957 до 1966 година)


Безкомпромисен в единоборствата, оприличаван като непреодолимо препятствие за всеки нападател. Уругваецът се присъединява към Реал, когато тимът е спечелил два поредни пъти КЕШ. Със Сантамария мадридчани взимат най-ценния европейски клубен турнир още четири пъти. Бранителят завършва кариерата си на Бернабеу, след като е спечелил 16 трофея и е изиграл 337 мача с бялата фланелка.

Десен външен халф:
Луиш Фиго
(от 2000 до 2005 година)
\"\"

Трансферът на португалеца в Мадрид изглеждаше нещо напълно невъзможно, тй като Фиго защитаваше цветовете на кръвния враг Барселона. Фланговият магьосник обаче показа, че лоялността не значи за него и той зарадва феновете на "Белия балет" през лятото на 2000 година, преминавайки на "Бернабеу" за 37 милиона паунда. Фиго стана първият фундемент в проекта "галактикос" на президента Флорентино Перес. Португалецът се отблагодари по най-добрия начин и помогна на своя тим да спечели титлата на Испания през сезон 2000-2001 година, а през следващата кампания Фиго имаше основна роля в триумфа на "Белия балет" на финала на Шампионската лига срещу Байер Леверкузен. После в Реал дойде Бекъм и "галактикос" започнаха да губят мачове, Фиго пък реши да пробва климата в Италия и подписа с Интер.


\"\"Ляв външен халф:
Франсиско "Пако" Хенто
(от 1953 до 1971 година)


Хенто е може би най-бързият футболист, който е обличал екипа на Реал Мадрид. В началото на кариерата му за мадридчани тази негова характеристика му е била повече в минус, тъй като му създавала трудности при комбинациите с неговите съотборници. С течение на времето Пако се нагажда към стила на тима и се превръща в страшилище за противниковите крайни бранители.. и не само за тях. Хенто изиграва 605 мача за Реал и спечелва цели 12 титли на Испания и безпрецедентните шест трофея КЕШ..

Вътрешен халф:
Зинедин Зидан
(от 2001 до 2006 година)
\"\"

Зидан е символ на креативност и техника във футбола. Феновете на Ювентус го обичат, защото от неговата продажба в Торино пристигнаха легенди на клуба като Павел Недвед и Джанлуиджи Буфон, докато за привържениците на Реал Зизу олицетворява всичко красиво във футбола. Голът на французина срещу Байер Леверкузен на финала за КЕШ през 2002 година е обявен за най-красивото попадение във всички финали на този турнир. Плеймейкърът не печели много трофеи в Мадрид, но за сметка това е един от футболистите донесли най-много естетическо удоволствие на хората, обичащи Реал Мадрид.

\"\"Вътрешен халф:
Алфредо Ди Стефано
(от 1953 до 1964 година)


Ди Стефано е магьосник от ранга на Зидан и може да играе буквално навсякъде. Аржентинецът е известен със своята поливалентност, така както е известен с головете и асистенциите си. Независимо дали ще бъде изтеглен на фланга, ще бъде забит в центъра на полузащитата или ще се вихри като стрелец, Ди Стефано е безспорно най-добрият футболист на "Белия балет" по времето, в което играе в тима. Той печели с Реал осем титли на Испания, пет трофея от Шампионската лига и бележи забележителните 307 гола.

Нападател:
Раул
Гонзалес Бланко
(от 1994 - сега)
\"\"

Раул е безспорно най-великият голмайстор в историята на Реал Мадрид. Едно от най-интересните неща в биографията на нападателя е фактът, че той започва да се занимава с футбол в школата на Атлетико Мадрид-градския съперник на "Белия балет". Скоро след това обаче Раул облича бялото и започва да чупи рекорди по брой отбелязани голове. Наскоро той подобри постижението на Ди Стефано от 307 гола, а има пред себе си още поне три години в професионалния футбол. Завършващият удар на Раул е пословичен, а джентълменското му поведение на терена го правят пример за подражание на всички малчугани, които навлизат във футбола. Раул е част от успехите на мадридския гранд в края на 90-те години и началото на това столетие. За петнадесет години в Реал Мадрид нападателят е спечелил шест пъти титлата на Испания, има три трофея от Шампионската лига и още седем други трофея с Реал.

\"\"Нападател:
Ференц Пушкаш
(от 1958 до 1966 година) 182 мача ( 157 гола)


Пушкаш е безмилостният нападател левичар и е перфектният партньор на Раул в нападението на този своеобразен дрийм тийм. Унгарският голмайстор се присъединява към "Белия балет" на 31 години, но това не му попречва да бележи в почти всеки мач, в който се появява в игра. Пушкаш в комплект с Ди Стефано постигат нещо уникално, вкарвайки общо седем гола във финален мач за КЕШ. Става въпрос за победата на Реал Мадрид над Айнтрахт Франкфурт със 7:3, когато унгарецът наказва четири пъти противниковия вратар и... колкото и да звучи учудващо Пушкаш става голмайстор на турнира с 12 попадения в седем мача. Казано с две думи - чиста класа.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

shuker
03.04.2009 22:34

Има наи малк педесет футболиста на РЕАЛ, които заслужават да са в идеалния отбор на света.Та камо ли да правим идеален отбор на Р.Мадрид.

dunavec__
03.04.2009 22:24

Tова е много неправилно да се прави идеален отбор за всички времена, защото с времето се натрупват прекалено много играчи! Я си представете след 1 век още колко звезди ще са играли... тогава ще е съвсем невъзможно да се направи идеален отбор.
Най-добре е да се правят идеални отбори за определен период от време, например на десетилетие - 50-те, 60-те, 70-те, 80-те, 90-те и от 2000-2010г. При този вариант ще има място за всички звезди в идеалните отбори! *wink*

petar_drenovec
03.04.2009 22:24

Сега ще кажа само едно,в тази класация липсват много футболисти,който заслужават много повече мястото тук,от колкото тези ето за тези футболисти говоря.Карлос Сантиляна,Уго Санчес,Мануел Санчис Хонтиюело,Фернандо Руис Йеро,Предраг Миятович.Какво повече от това искате. *thumb_up*

bobygbg
03.04.2009 21:55

имате грешка. как Касиас е на вратата от 90 година до сега . и е на 27 год. той на 9 години ли е бил когато е пазил хехеххе. къде е в класацияат защитника йеро. *sad*

onzzy
03.04.2009 20:14

моят отбор от тези футболисти които съм гледал касияс-чендо камачо санчис р.карлос-редондо гордильо мичел зидан-раул сантиляна N12-йеро

maistorinho
03.04.2009 20:10

А и не забравяйте ,че през сезон 2009-2010 на Шампионската Лига,финала ще е на Бернабеу!!!И там ще съберем поне живите от посочените в статията и ще пуснем срещу тях настоящия български национален отбор да проведат един,макар и предначертан в изхода си мач: *lol**lol*.Срещу пенсионерската формация на Реал даже нямаме шанс*smile*

maistorinho
03.04.2009 20:06

Тука изпъква обаче снимката на Зидан-Финала на Шампионската лига 2001-2002 срещу Байер Леверкузен,когато след центриране Зидан посрещна топката от пеналтерията(17-18 метра) и я прасна неспасяемо... *joking*

maistorinho
03.04.2009 20:02

Да ви кажа аз за последните 10-15 годинки-Вратар:Икер Касияс;Защитата*lol*ясно-Мичъл Салгадо,Центъра-Иван Елгера и Фернандо Йеро,Ляво-Роберто Карлош,Полузащита*lol*ясно-Дейвид Бекъм,Ляво-Сянтяго Солари;Центъра Луиш Фиго,пред него плеймейкър-Зинедин Зидан и в атаката-Луиш Назарио Де Лима-Роналдо и Раул Гонзалес.Колкото до тоя изнесения тука бих казал ,че не е чак толкова лошо изграден...Комбинацията Пушкаш и Ди Стефано си е убиец,особено с тази успеваемост на Пушкаш.

dakatabg
03.04.2009 19:35

Не съм съгласен с това че липсват футболисти като Емилио Бутрагеньо,Карлос Сантиляна,Уго Санчес,Мануел Санчис Хонтиюело в това че в състава е включен Фиго,той не заслужава да е там.

beto
03.04.2009 19:06

Тук пък е още по трудно да се определят идеалните единадесет!В момента толкова много имена ми нахлуват в главата, че в мозъка ми затанцуваха балерини .Общо взето това , което казах за Ливърпул вчера важи в пълна степен и за Реал Мадрид.Бих споменал само за великата петица на "ястреба"/ Бутрагеньо,Мичел, Мартин Васкес,Камачо и Гордильо/.Страхотният голаджия Уго Санчес,невероятният вратар Пако Буйо и още,още и още.Да се чуди човек защо се правят такива безмислени мероприятия, като идеален отбор.Такъв отбор никога няма да бъде признат, защото всеки един фен си има своят идеален отбор и го носи в сърцето си! *smile*