Включиха Росицки в разширения състав на Чехия за Евро 2012, въпреки травмата

17:54
Включиха Росицки в разширения състав на Чехия за Евро 2012, въпреки травмата
Левият полузащитник Даниел Пудил отпадна от състава на Чехия за финалите на Европейското първенство по футбол в Полша и Украйна.

Старши треньорът Михал Билек днес определи състава от 23 футболисти за шампионата на Стария континент. 26-годишният Пудил, който през пролетта игра в италианския Чезена, има 23 мача и 2 гола с националната фланелка и беше основна част от състава в квалификациите.
Билек остави в групата 21-годишния Владимир Дарида, който при нужда трябва да замести възстановяващия се от травма плеймейкър Томаш Росицки. Дарида направи добро впечатление при победата над Израел в контрола през миналата седмица.

Росицки пък продължава да се оплаква от проблем с прасеца и все още тренира по специална индивидуална програма.

"Ситуацията с Томаш е неприятна. Той с всеки изминал ден се чувства все по-добре. Надяваме се да се възстанови напълно в най-скоро време и да бъде готов за срещите ни от Евро 2012", каза Билек.

В състава на Чехия очаквано са включени носителят на Шампионската лига с Челси вратар Петр Чех и голмайсторът от Евро 2004 Милан Барош. Възпитаниците на Билек играят последната си проверка преди континенталния шампионат срещу Унгария в петък. На Евро 2012 Чехия е в група "А" заедно с отборите на Гърция, Полша и Русия.

Състав на Чехия:


Вратари: Петр Чех (Челси), Ярослав Дробни (Хамбургер), Ян Лащувка (Днепър Днепропетровск)

Защитници:
Теодор Гебре Серасие (Слован Либерец), Роман Хубник (Херта Берлин), Михал Кадлец (Байер Леверкузен), Давид Лимберски (Виктория Пилзен), Франтишек Райторал (Виктория Пилзен), Томаш Сивок (Бешикташ Истанбул), Марек Сухи (Спартак Москва)

Полузащитници:
Владимир Дарида (Виктория Пилзен), Томаш Хюбшман (Шахтьор Донецк), Петр Ирачек (Волфсбург), Даниел Коларж (Виктория Пилзен), Милан Петржела (Виктория Пилзен), Вацлав Пиларж (Виктория Пилзен), Ярослав Плашил (Бордо), Томаш Росицки
(Арсенал)

Нападатели: Милан Барош (Гаратасарай Истанбул), Давид Лафата (Яблонец), Томаш Нецид (ЦСКА Москва), Томаш Пекхарт (Нюрнберг), Ян Резек (Анортозис Фамагуста)

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Messi9818
29.05.2012 18:20

възможност само до 1/4 финал да са на 2ро място след Русия и там като им се падне победителя от група Б..който и да е той са дотук..иначе са ми сипматичен отбор