Миро Манолов: Бием ли Левски, може да вземем титлата

10:34
Миро Манолов: Бием ли Левски, може да вземем титлата
Централният нападател на Черно Море Варна Мирослав Манолов сподели очакванията си за дербито на 20-я кръг на "А" футболната ни група между "моряците" и Левски. Той говори и за целите и амбициите на тима му в първенството, крайната развръзка в него, както и за отношението му към клуба, чийто юноша е - ЦСКА.

- Миро, какво е настроението в Черно море преди дербито с Левски?

- Настроението е добро, приповдигнато. Мотивацията ни също е голяма и излизаме за победа срещу Левски.

- Ти си юноша на ЦСКА. Като такъв по-специален ли е този мач за теб? Освен на Черно море с гол може да помогнеш и на ЦСКА в борбата им с Левски за първото място?

- Аз съм професионалист. Раздавам се максимално за отбора, в който играя. Ние си имаме наши цели и си ги гоним заради нас, а не за да помагаме на някой друг. Специалното в този мач е, че ако победим Левски, това ще ни доближи още повече до първите две места в класирането.

- Сърдиш ли се на някого от ЦСКА за това, че сега не си на "Армията"?

- Не. Не се сърдя на никого. Преценили са така тогава и това е. В момента се чувствам много добре в Черно море. Радва ме много това, че всяка година амбициите ни порастват и стават все по-големи.

- Какви са точно целите и амбициите ви за това първенство?


- Целта пред нас е участие в евротурнирите. Е, ако ни се отвори шанс да атакуваме и титлата, няма да се откажем от него. Участието ни в Европа миналата есен ни хареса много, услади ни се. Искаме отново да го изпитаме.

- Какво мислиш за конкурентите ви за място в Европа?


- Локомотив (Сф) показват много силни игри през пролетта. Литекс също са много добър отбор. Въобще убеден съм, че тази година всичко в първенството ще се реши в последните кръгове и интригата ще стои до края.

- През есента вкара гол на "Армията" срещу ЦСКА (1:1) и някои фенове на "червените" те освиркаха и негодуваха, че точно срещу тях си решил да се доказваш и да играеш с пълни сили. Как приемаш това?

- Е, те как искат да играя срещу тях. Аз не съм решил да се доказвам точно срещу ЦСКА. Излизам с мисълта да се доказвам във всеки мач, а не в конкретно определена среща.

- Кой смяташ, че ще стане шампион този сезон?

- Надявам се Черно море.

- Мислиш ли, че това е възможно?

- Защо не? Ако победим сега Левски и престанем да допускаме някои грешки срещу по-слаби отбори, каквито направихме през есента, защо да не станем.

- От доста дълго време не сте побеждавали някой от двата гранда. Мислиш ли, че този път ще успеете?

- Да, знам за негативната традиция и това, че Левски не сме го побеждавали от доста време - 30 години. Надявам се да сложим край на тази черна серия.

- В Черноморец си поставиха за цел след 5 години да станат шампиони и да играят футбол, който да е печеливш и в Европа. Мислиш ли, че Черно море вече е близо до постигането на нещо подобно?

- Разбира се. Знаете, че един отбор се гради доста дълго време, преди да се постигне нещо голямо. Мисля, че ние прогресираме с всяка изминала година, осигурени са ни необходимите условия за това и съм сигурен, че през следващия сезон ще бъдем още по-сериозен фактор в първенството.

- Кой е най-опасният играч на Левски според теб?

- Не бих могъл да откроя някой. Всички са опасни, щом са в Левски, значи са добри играчи.

- Какво е мнението ти за защитата на "сините", срещу която ще ти се наложи да се бориш утре?

- Каквото и за целия отбор. Смятам, че ще ми е тежко, но мисля, че нашият отбор има сили да се справи с нея. Лошото е, че Левски има много силно оръжие - Георги Петков.

- През есента, когато загубихте срещу Левски на "Герена" с 0:3, скочихте срещу съдията. Мислиш, че сега всичко ще бъде наред в това отношение?

- Да ти кажа, откакто съм в Черно море, играх вече 4-5 мача срещу Левски и ако не във всички, то поне в 70% от тях съдиите свиреха против нас. Въобще съдийството беше сред факторите, които допринесоха за загубите ни. Аз не искам съдията да ни подпира, а просто да свири нормално. Нека свири 50 на 50, пък да победи по-добрият.

- Защо мислиш, че първенството е толкова равностойно тази година? Чуха се мнения, че силните слизат на нивото на слабите и затова е така...


- Моето мнение е точно обратното. Останалите клубове се развиват и догонват най-големите. Черно море е един от отборите, които израстват, но има и други клубове, които се стремят да прогресират и да вървят нагоре. Затова според мен тази година е по-оспорвано, а не защото грандовете са станали по-слаби.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Aeonflux
03.04.2009 20:45

Тея момчета,личен лекар нямат ли си?Май са поизтинали.......