Антонио Вутов се присъединява към юношите до 17 г.

16:35
Антонио Вутов се присъединява към юношите до 17 г.
Полузащитникът на Левски Антонио Вутов ще се присъедини към юношеския национален отбор до 17 години за приятелските мачове с Швеция в края на месеца, разкри селекционерът Методи Деянов.

Вутов, който този сезон се превърна в най-младият футболист в историята на Левски, играл в официален мач, пропусна гостуването на Австрия (1:2), за да бъде на разположение на сините за финалния кръг от българския шампионат.

Към групата от 18 момчета, които бяха в плановете на Деянов за визитата в Ройте, ще бъде добавен и защитникът на Литекс Чавдар Ивайлов. В отсъствието на Вутов и Ивайлов снощи България (U17) допусна разочароващо поражение от Австрия с 1:2. Нашият тим поведе в резултата в 16-та минута след отлична контраатака, при която капитанът Мики Орачев напредна отляво и изпрати прехвърлящо подаване към Кирил Десподов. Нападателят на Литекс успя да надбяга централните защитници на домакините и с хубав шут с външен фалц с десния крак откри резултата.

След попадението обаче българите предоставиха инициативата на австрийците и те изравниха в самия край на първото полувреме. Малко след подновяването на играта през втората част Бундестима стигна и до второ, оказало се и победно попадение.

"Много съм разочарован, и то не толкова от резултата, колкото от играта, която показахме. Бих казал, че това ни беше най-слабият мач. До гола, който вкарахме, всичко се разви идеално за нас. Бяхме компактни, блокирахме всички опити на Австрия да застраши вратата ни, възползвахме се от бързината на Десподов в атака. Но след като поведохме, все едно на терена се появи друг отбор, а не нашият. Необяснимо за мен сякаш се предадохме при 1:0 за нас", коментира Методи Деянов пред сайта на БФС.

След прибирането в България юношите ще получат двудневна почивка, преди на 27 май да се съберат за контролите с Швеция на 29-ти и 31-ви май. И двата двубоя със скандинавците ще се изиграят в Благоевград.

Съставът на България от гостуването в Австрия (4-1-4-1): Николай Кръстев, Манол Чапов, Стефан Велков, Владимир Айтов, Мики Орачев - капитан, Серкан Юсеин, Александър Димитров (41- Илия Димитров), Валентин Томов, Янис Карабельов (62 - Антонио Тилев), Емил Стоев (41 - Гери Димитров), Кирил Десподов

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация