Залог на деня: ВПС Вааса – ХИК Хелзинки (загубен)

10:39
Залог на деня: ВПС Вааса  –  ХИК Хелзинки (загубен)
Уважаеми потребители, Winner.bg и Георги Сотиров продължават станалата вече традиционна рубрика  - "Прогнозите на специалиста".

Тя се обновява всекидневно и в началото си съдържа прогноза само за един мач, под заглавието "Залог на деня".

Мачовете, за които намирате прогнози в тази рубрика, ще бъдат както от популярните европейски първенства, така и от по-екзотични футболни страни, но задължително ще се съдържат в предварителната програма от Играта на Winner.bg.


Започваме да водим и месечна статистика, която да показва реалните резултати от прогнозите.

Статистика:
м. Май: 25 познати от общо 43 мача - 58.1% успеваемост

Залог на деня за 24.05.12г.:



Тук на гранда на Хелзинки му предстои гостуване на ВПС Вааса, което му дава възможност да покаже, че двете загуби навън от началото на сезона са случайни и плод на лош късмет. ВПС Вааса финишира изминалия сезона на 6 точки от предпоследния тим в таблицата, като показа и доста слаби изяви на личния си стадион, като показатели и отредиха трето място, но сред най-слабите домакини. Този сезон домакините загубиха погледнато чисто статистически 50% от домакинствата, които бяха 4 и в едно завършиха реми. Днешният им гост в възможно най-нежеланият от тях. Хонка не е успяла да взема нито едно точка от ХИК Хелзинки в последните им 11 срещи. В последните си 7 срещи с гостите от Хелзинки домакините не са се разписвали, а успяха да спечелят точка от ХИК през същия месец като настоящия, но през далечната 2008 година, като няма друг резултат, при който Хонка да вземе точка освен 0:0 и точно такъв беше той тогава. Хонка няма победа над ХИК в цялата си история, а първия път в който са се срещнали е бил 1998 година и до днес отборът не е печелил срещу този опонент. Наскоро се спрях върху изявите на ХИК във Финландско първенство и предполагам, че на всички стана ясно, че отборът е най-добрият там от години наред. В изминалия сезон ХИК допусна малко грешки навън, като спечели 10 от 16 визите, а сега вече има 2 загуби и му е време да по натрупа поредица от успешни срещи навън преди да възникнат и ангажименти в други надпревари, като международни турнири и купата на Финландия, така че днешният съперник може да се приема като подарък от съдбата при определяне на програмата. ХИК спечели категорично местно дерби с Хонка в изминалия кръг с 3:0, което успешно беше предвидено в рубриката и сега с повишено самочувствие и с желание да балансира и изявите си по другите стадиони ще излезе само с мисъл и амбиция за победа. ХИК е първи в моментното класиране с 3 точки пред Интер Турку, но Интер има и една среща в запас, а днес му предстои лесно домакинство наглед срещу Хака, така че нищо освен три точки не устройва хелзинския тим срещи ВПС Вааса. Конкуренция както споменах и в предишния анализ на ХИК този сезон няма да липсва и затова отборът е длъжен да е категоричен и в представянията си извън своя стадион. Тук всичко подсказва за евентуална победа на ХИК Хелзинки.

Прогноза: 2, коефициент 1.78

Георги Сотиров, за контакти: georgi.sotirov@winner.bg



Прогнозите на редакторите в Winner.bg са изразяване на лично мнение и имат единствено информативна цел.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Tenlive
24.05.2012 22:10

Тук всичко подсказва,че наистина си карък Сотиров,и това бе последната прогноза на,която ти се доверявам.

mistral
24.05.2012 14:42

Тази Хонка е размътила съзнанието на Сотиров*lol* И коефициентът е 1,50. И още ще пада.