Българските фенове на английския футбол се обединиха (снимка)

18:14
Българските фенове на английския футбол се обединиха (снимка)
Официалните фенклубове в България на осем отбора от английската Висша лига загърбиха клубните пристрастия и решиха да се обединят в асоциация.

Целта на бъдещото сдружение ще бъде да популяризира английския футбол в страната, да извършва обмен на опит между членовете си и да подкрепя благотворителни каузи. Очаква се инициативата да доведе до създаване на нови официални фенклубове на английски отбори и да спомогне за увеличаването на членовете на вече съществуващите.

Сдружението ще носи името "Асоциация на българските фенове на английския футбол" и трябва да бъде регистрирано до началото на новия футболен сезон 2012/2013.

Веднага след това ще бъде направен и контакт с ръководството на английската Висша лига за реализиране на партньорство.

Идеята за създаването на организацията към момента е подкрепена от фенклубовете на Арсенал, Манчестър Юнайтед, Ливърпул, Челси, Астън Вила, Манчестър Сити, Тотнъм и Нюкасъл.

Привържениците на осемте английски отбора се срещнаха и излъчиха свои представители в работна група, която ще подготви документите, необходими за регистрацията на асоциацията. За председател на работната група беше избран Виктор Кирков, изпълнителен директор на фирмата "Спортс Мениджмънт България", която е официален партньор на фондация Homeless World Cup за територията на България.

Очаква се част от благотворителните каузи, подкрепени от асоциацията, да бъдат свързани с младежите от "Отбор на надеждата", които ще представят страната ни на световното
първенство по футбол за бездомни хора в Мексико Сити през октомври тази година.



Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

homiie
23.05.2012 18:46

Ма сити и фенове ли имат *wonder*

Franki8Lampard
24.05.2012 11:16

Всеки един отбор има фенове независимо от възхода и паденията му един истински фен би трябвало да е до отбора си

wonderfullcho
24.05.2012 09:58

Сигурно. *lol*

united_rooney
23.05.2012 19:21

Сигурно и те са купени с пари *money*