Защитник напусна национала на Румъния след загубата от Австрия

18:12
Защитник напусна национала на Румъния след загубата от Австрия
Защитникът на Румъния Козмин Контра обяви официално напускането си на националния отбор на северната ни съседка, след като Австрия отне мечтите на Румъния за Световното първенство в ЮАР през 2010 година, съобщиха местните медии.

Загубата на Румъния с 2:1 в Австрия изпрати Ръмуния на пето място в тяхната квалификационна група, с което шансовете на тима на Виктор Пицурка за класиране на Мондиала приключиха безславно.

"Наистина ми е трудно да напусна след такава загуба, но животът продължава", зави Контра, който в последния си мач за Румъния носеше капитанската лента, поради отсъствието на Адриан Муту и Кристи Киву.

"Пожелавам на съотборниците ми всичко най-добро и се надявам, че ще продължат напред до края на квалификациите с високо вдигнати глави", допълни още футболистът.

33-годишният Контра играе в първодивизионния испански тим Хетафе. Появявал се е с националния отбор на Румъния 72 пъти и има седем гола за страната си. Участва на Европейските първенства през 2000 година и 2008 година.

Група 7, в която са румънците е оглавена от Сърбия с 12 точки, следвани от Франция с десет след победата им над Литва вчера.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация