Биологична заплаха за чешкия национален отбор на ЕП

10:46
Биологична заплаха за чешкия национален отбор на ЕП
Опасни бактерии бяха открити в проба от водата, взета от вроцлавския хотел "Монопол", където по време на Европейското първенство по футбол ще отседне отбора на Чехия.

Коварната бактерия е легионела (Legionella), която може да доведе до заболявания като пневмония или треска Понтиак, която представлява много остра инфекция, както и да създаде сериозни проблеми на дихателните органи. Сега ситуацията е в ръцете на градската санитарна служба.

"Веднага след като резултатите показаха наличието на легионела, задължихме ръководството на хотела да проведе прочистване на цялата водопроводна система. Сега предстои да направим нови контролни анализи", съобщи представителят на службата Магдалена Мешковска. Според нея фирмата, осъществяваща дезинфекцията, е гарантирала пълна чистота на водата. Резултатите от повторните анализи, взети вчера, ще станат известни слез 10 дни. По програма чехите трябва да бъдат настанени в хотел "Монопол" на 3 юни. Техни съперници в груповия етап на Европейското първенство са домакините от Полша, Русия и Гърция. Своите мачове Чехия ще проведе във Варшава и Вроцлав.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация