Залог на деня: Делтрас – Персипура (загубен)

10:19
Залог на деня: Делтрас – Персипура (загубен)
Уважаеми потребители, Winner.bg и Георги Сотиров продължават станалата вече традиционна рубрика  - "Прогнозите на специалиста".

Тя се обновява всекидневно и в началото си съдържа прогноза само за един мач, под заглавието "Залог на деня".

Мачовете, за които намирате прогнози в тази рубрика, ще бъдат както от популярните европейски първенства, така и от по-екзотични футболни страни, но задължително ще се съдържат в предварителната програма от Играта на Winner.bg.


Започваме да водим и месечна статистика, която да показва реалните резултати от прогнозите.

Статистика:
м. Май: 24 познати от общо 39 мача - 61.5% успеваемост

Залог на деня за 23.05.12г.:

Делтрас Сидоарьо Персипура Джаяпура - 11:30 часа

Това е ключово гостуване за миналогодишния шампион на Индонезия Персипура Джаяпура, който изостава на 6 точки от първата позиция и ако иска да защити титлата си този сезон, е задължен да победни посредствения домакин Делтрас Сидоарьо. Днешният домакин е колеблив в изявите си като има 22 изиграни мача и 12 загуби, като дава сериозна заявка за изпадане. И изминалия сезона Делтрас се спаси доста трудно, но все пак остана в елита. В момента тимът е най-слабият домакин с показатели 3-3-3 и голова разлика 9:9. Домакините освен всичко са в трагична форма, като имат 5 загуби в последните си 10 срещи, а днес им гостува един от най-добрите тимове в момента и миналогодишен шампион. Персипура е водена от бразилския треньор Жаксен Тиаго, като клубът е на видимо на по-високо ниво от останалите тимове, като в рамките на миналия сезон записа само 2 поражения в 28 срещи. Гостите имат и доста чуждестранни състезатели в селекцията си, като вратар е южнокореец, а още по един негов сънародник се подвизават в атаката и халфовата линия, а в селекцията има и национал на Либерия. Отбраната се изгражда главно около юношата на Ланс и камерунски централен защитник Био Паулин. Голяма звезда на гостите е бразилското острие Бето Гончалвес, който и днес ще е основната надежда на гостите да останат в борбата за титлата. Всичко освен 3 точки тук ще означава край на сезона за гостите и трайно установяване на 2-рата позиция, предвид голяма преднина пред третия и 9-те оставащи кръга до края. Персипура в момента е с гостуващи показатели 5-4-3 и днес е задължен да увеличи първата си графа, показваща победите. Любопитен момент за отбелязване е, че домакините от Делтрас са изиграли само 22 среши, което е най-малко като брой от всички останали тимове, борещи се да оцелеят, и евентуална загуба днес няма да е фатална, а и преките конкуренти за оставане гостуват тук и победа в тези бъдещи срещи с тях ще бъде със стойност на 6 точки. Тези тимове са се срещали 3 пъти общо в цялата си история, а Персипура има 2 победи и днес е задължен от обстоятелствата да спечели и да покаже защо е шампион на страната от миналия сезон. Ставката е добра и заслужава подкрепа, предвид че мача е в началото на днешния тираж.

Прогноза: 2, коефициент 1.83

Георги Сотиров, за контакти: georgi.sotirov@winner.bg



Прогнозите на редакторите в Winner.bg са изразяване на лично мнение и имат единствено информативна цел.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

alePSG
23.05.2012 12:25

за днес измислих ЦСКА х2 1.40 Бран 1 1.50 Белизона 1 1.30 ; общо 2.73 коеф Успех! *wink*

skurvi
23.05.2012 12:28

Помисли за Селта и Алкоркон-изглеждат ми сигурни

skurvi
23.05.2012 11:41

Имам съвсем сериозно предложение към Сотиров.Мисля,че рубриката ще бъде много по-интересна,ако се раздели на три части.Първата за мачове с коефиценти от 1,50 до 2.00.Втората с коефиценти над 2.00 и третата за мачове на под и над.За всяка от тях да се води отделна статистика за успеваемоста.