Вижте дрийм тийма на Ливърпул за всички времена

19:17
Вижте дрийм тийма на Ливърпул за всички времена
Ливърпул е най-титулуваният английския футболен клуб, а също така е и един от най-популярните в света. "Червените" са най-успешният клуб в историята на английския футбол. Те са печелили 18 пъти най-високото ниво в английското футболно първенство, седем пъти Купата на ФА, седем пъти Купата на лигата, три пъти Купата на УЕФА и пет пъти купата на европейските шампиони (КЕШ). Стадионът на Ливърпул е "Анфийлд Роуд", който макар и с неголемите си размери, е обявен от всички футболни специалисти за едно от най-добрите места за наблюдаване и игра на футбол.

Предлагаме Ви най-добрия (дрийм тийм) на Ливърпул, съставен от футболистите на отбора, които са се представили най-добре на съответния пост в историята на клуба.

\"\" Рей Клемънс
Вратар
Ливърпул 1968-81, 666 мача

Първоначално Рей Клеманс играе в Скънторп, но през юни 1967 година е купен от мениджъра на Ливърпул Бил Шенкли за скромната сума от 18 000 паунда. До 1970 г. е резерва на Томи Лорънс, но след това става титулярен вратар на отбора. Дебютът му за Ливърпул е на 16 септември 1969 г. срещу Дъндалк, като отборът му побеждава с 10:0. През сезон 1978/79 той допуска само 16 гола във вратата си, което става рекорд. След като печели 12 големи отличия с отбора от Ливърпул и запазва вратата си суха в 335 от общо 666-те си мача, Клемънс преминава в лондонския Тотнъм през 1981 г. срещу сумата от 300 000 паунда.

\"\" Фил Нийл
Десен бек
Ливърпул 1974-85, 648 мача, 60 гола

Защитникът Фил Нийл е купен за 60 000 паунда от тима на Нортхемптън Таун. С червената фланелка Нийл изиграва впечатляващите 648 двубоя, а е бил в групата на отбора последователните 417 мача в периода 23 октомври 1976 година - 24 септември 1983 година. Повечето от неговите 60 попадения за Ливърпул са отбелязани с гръмотевични удари извън наказателното поле на противниците и той съвсем достойно намира място сред на-великите футболисти на мърсисайдци.

\"\" Алан Хансен
Централен защитник
Ливърпул 1977-91, 623 мача, 13 гола

Алън Хансен е записал 623 мача за Ливърпул между 1977 и 1991 г., и е бивш национал на Шотландия. Той е е трикратен носител на Купата на европейските шампиони, осем пъти печели първенството на Англия с Ливърпул, два пъти е носител на златните медали в турнира за ФА Къп и има четири трофея от Купата на Лигата с мърсисайдци. Алън Хансен е известен с играта си в защита, която е изключително изчистена и футболистът има много малко картони в своята кариера.

\"\" Марк Лоуренсън
Централен защитник
Ливърпул 1981-88, 332 мача, 17 гола

Марк Лоуренсън е бивш капитан на Ливърпул и националния отбор на Ирландия.
Той е известен с непрестанното си движение по терена и изразходването на последната капка енергия в тялото си докато играе. Лоуренсън се присъединява към Ливърпул през 1981 година от тима на Брайтън за сумата от 900 000 паунда, но голямата цена за времето си на този футболист си струва. С "червените" той успява да се качи на върха в Европа като вдига трофея в КЕШ през 1984-а година и пет пъти печели английското първенство.

\"\" Алек Линдзи
Ляв бек
Ливърпул 1969-77, 248 мача, 18 гола

Алек Линдзи се присъединява към Ливърпул през 1969 година от родния си Бъри за 67 000 паунда. Той се налага в тима от града на "Бийтълс" и остава в историята като един от най-добрите защитници, играли на "Анфийлд". Линдзи не се е отличавал с голяма бързина, но за сметка на това неговият усет за играта му помагат много и той постига с тима на Ливърпул забележителни успехи за осемте си години престой при мърсисайдци.

\"\" Били Лидъл
Ляво крило
Ливърпул 1938-60, 537 игри, 229 гола

Били Лидъл играе 23 години за Ливърпул и за никой друг тим в своята кариера. С мърсисайдци той има изиграни цели 537 срещи, в които е отбелязал 229 гола. Лявото крило на "червените" е имал типичната бързина за флангови футболист, но и е притежавал нещо повече - свирепа сила. Тази сила, съчетана с отличната му техника, са го правили страшилище за противниковата отбрана. Защитниците на съперниците от времето на Били Лидъл разказват, че единственият начин той да бъде спрян е да не се допуска топката да попада в краката му, в противен случай нещата са ставали доста трудни за бранителите.

\"\" Греъм Сунес
Вътрешен халф
Ливърпул 1978-84, 358 мача, 56 гола

След като играта на Били Лидъл може да се определи като "игра на мечка с деликатността на цигулар", то тази на Сунес е пълната противоположност - той е играе футбол като "цигулар с деликатността на мечка". Това разбира се, не може да скрие неговите умения и важността му в центъра на терена на великия Ливърпул от края на 70-те и началото на 80-те. Греъм Сунес печели три пъти първенството в Англия с фланелката на мърсисайдци, два пъти Купата на Лигата и три пъти КЕШ.

\"\" Стивън Джерард
Вътрешен халф
Ливърпул от 1998-а до момента, 471 мача, 111 гола

Стивън Джерард и Джейми Карагър са носители на наследствеността в Ливърпул, в чиито вени тече чиста мърсисайдска кръв. Настоящият капитан на тима е определян от мнозина като най-добрият футболист в съвременния футбол. Неговото постоянство и лидерски умения са рядко срещани, а футболните му качества не се нуждаят от особен коментар. С червената фланелка Джерард може да се похвали със спечелването на ФА Къп, Купата на УЕФА и Шампионската лига. Големият отсъстващ трофей в неговата кариера за сега си остава купата във Висшата лига на Англия.

\"\" Кевин Кийгън
Десен халф
Ливърпул 1971-77, 323 мача, 100 гола

Кийгън започва кариерата си в Скънторп, за които играе в 120 срещи. През 1971 г. преминава в Ливърпул за 35 000 английски лири. Вкарва гол още в първата си среща на "Анфийлд". Той бързо си изгражда репутация на смел и бърз голмайстор, който обича да се врязва в защитата на скорост. През 1973 г. Кевин Кийгън печели първата си титла на Англия, като взима и Купата на УЕФА. Той повтаря тези успехи в следващите години с Ливърпул. Така през 1977 г. той вдига и КЕШ. Този финал за Купата на шампионите е и последна среща за Кийгън в Ливърпул след 323 мача и 100 гола. Той преминава в Хамбургер за 500 000 лири.

\"\" Кени Далглиш
Нападател
Ливърпул 1977-90, 515 мача, 172 гола

Далглиш взима легендарната фланелка с номер 7 на Кевин Кийгън в тима на Ливърпул. През 1985 нападателят, утвърдил се вече като един от най-великите играчи на "червените", става първият играещ мениджър в историята на клуба. Периодът на неговото управление се запомня със спечелените три шампионски титли и две купи на ФА, като през сезона 1985-86 отборът постига дубъл. Успехите на отбора обаче са помрачени от нова трагедия. На 15 април 1989, когато Ливърпул играе полуфинал срещу Нотингам Форест за купата на ФА, стотици фенове на мърсисайдци са премазани в претъпкана трибуна за правостоящи. 94 фена умират в този ден, а 95 - няколко дни по-късно от раните си.

\"\" Йън Ръш
Нападател
Ливърпул 1980-87 и 1988-95, 660 мача, 346 гола

Нападателите вече не са като Йън Ръш. Не е имало в историята на английския футбол играч, който да умее да отиграва по-добре головите ситуации с гръб към вратата в наказателното поле на противниците. Ръш преминава едва 18-годишен на "Анфийлд" от тима на Честър, за да изгради изумително атакуващо партньорство с Кени Далглиш. Повечето противници на Ливърпул останаха крайно доволни, когато той сложи край на кариерата си през 1995 година, но по-доволни от градския съперник Еверън едва ли е имало. В 36 мача срещу тях, Ръш отбелязва 26 гола.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

liverpoolanfild
18.02.2010 18:23

unitedcitygirl ти си мн прост(а) Торес няма никакво място в този списак за момента да не би да твърдиш че Торес е дал повече от Кевин Кийгън и Йън Ръш макар че Торес е най-добрия нападател в момента в света за мене все още няма място там тва не става с 3 години игра погледни тия хора колко време са играли на Анфилд *thumb_up*

unitedcitygirl
18.02.2010 16:20

тука пък Торрес не са сложели ае кой ги прави тея малумни класации 100% някой админ на сайта дето му се иска да е така но не е така *lol*

LFCk0mAr_8_9_14
18.02.2010 15:41

fcbarca18, кажи ми момче от колко време гледаш английски футбол, че да ми вадиш такива тези и теории?? Смешник, това че Ливърпул тази година са се отпуснали и играят наистина флегматично в някои мачове не означава, че винаги са били така!!! Когато почнеш да гледаш най-много английски футбол тогава се изказвай ПОДГОТВЕН! Да ти кажа в света доста хора знаят и Ливърпул и барса и никъде не е казано, кои са по-известни защото не си питал всеки на кълбото, кои е най-известния отбор на Земята! Айде ходи малко почети некоя статия за някой отбор! *thumb_up*

zizinho на теб другарю искам да ти стисна ръката и да ти кажа браво за смисления коментар и за това, че подкрепяш отбора, макар и да си фен на сините. Аз си признавам, че никой отбор от ТОП 4,5,6 не симпатизирам. ЗА мен има само Ливърпул, но шапка свалям и се покланям на такива като теб, които уважават другите отбори без да се заяждат! Да ти кажа ние вече нямаме шанс да станем шампиони, можем само да се борим за ТОП 4 или нагоре. В момента Лига Европа е по-важна за всички. Аз пожелавам на ВАС да спечелите купата, вместо Играчите на Юнайтед с техния голмайстор Рууни и Автогола! Успех сини!!!

pecata88
25.04.2009 10:49

Барци ли си, кав си не та знам, само да ти кажа че Пул показа характер срещу фаворита според мен за печелене на Шампионската лига-Челси, а ако първият мач беше в Лондон дори щяхме да ги излажем. А Челси са отбора който през последните няколко години е бил най-близо до спечелването на трофея, те сай мотивирани и имат достатъчно опит да излъжат "великият ви отбор" който мачка в Испания и срещу Байерн, но скоро ще се срещнете с грубата действителност на английските тимове и Дрогба ще наведе Пуйол и смешната ви защита и после ще плачеш, ама много, щото рязко ще се приземиш на земята и ще разбереш, че на острова се игре най силният футбол, а Ливърпул е най-титулованият отбор в меката на най-великата игра. А догодина се моли да не ни срещнете отново *wink*

zizinho
03.04.2009 13:09

Фен съм на Челси от както се помня,но трябва да призная,че Liverpool са един от най-великите отбори в света и най-великия английски отбор.Вярно е че нямат титла в Англия от много години,но това не променя факта,че са най-ГОЛЕМИТЕ в Англия.Пожелавам на феновете на Pool тази година да ги видят шампиони,което е възможно ако някой спре да бута Юнайтед всеки мач...

fcbarca18
03.04.2009 11:16

Дори и да е най-изветния и наи-успял английски клуб,Pool никога няма да е оби4ан и да доставя такава наслада от играта,както го го прави BARCA например,който имат най-много фенове по света...Освен това Pool играят ску4но,ако го няма Торес и най-ве4е Джерард,6е са жив зян....Отбор,който не играе атрактвино,един турнирен отбор и това е...Е,сега като отпаднат от Лампард и компания,да видим 6те ги хвалите ли толкова.....БАРСА!!!!!!

dunavec__
03.04.2009 09:23

На тоя отбор му липсва само Вили Вуцов за треньор и ще
гази наред всичко живо! *devil*

atev
03.04.2009 09:07

Те да не са като нашите имат велики играчи за няколко отбора.
Фен съм и от малък.

nane
03.04.2009 02:28

просто велики игрчи няма какво да се каже и да се спори

beto
03.04.2009 00:28

Не мога да разбера , как винаги си намирате повод за спор.Няма никакво съмнение, че Ливърпул е един от най великите клубове в тази игра наречена футбол.И, като всеки един велик отбор е разполагал и ще разполага с множество велики играчи.Е кажете как всички тези перфектни футболисти могат да попаднат в идеалният отбор.Местата са само единадесет.Но това, че някои от тях не фигурират тук не значи че са по малко значими, като класа и успехи.За това съм категорично против подобни класации, анкети и прочие. По презумция те винаги са доста субективни и винаги има недоволни от тях. *smile*

Hecepuo3eH
02.04.2009 22:37

Макманаман, Фаулър, Оуен,Гробелаар, Барнс. Споко и тези са легенди, но са сред резервите. Йежи Дудек No1

SwedeN
02.04.2009 22:36

Това наистина е може би перфектния отбор на Ливърпул, но аз лично бих сложил на мястото на Кийгън Джон Барнс.Няма никакво съмнение, че той е едно от най-добрите десни крила играли някога на Острова.Освен великолепните си футболни данни, Барнс бе първият чернокож футболист, който проби в големия футбол на Англия и спечели уважението на всички фенове.По това време чернокожите играчи не са били особено популярни, а много от агитките са ги мразели.Барнс е човекът, който отвори пътя за редица велики футболисти от близкото минало като Анди Коул, Дуайт Йорк, Тиери Анри, Патрик Виейра, Сол Кямбъл, Дион Дъблин и прочие.Освен Барнс за Кийгън, бих сменил и Лоурънсен за Кара.Не може футболист, играещ повече от десетилетие със сърце, душа и страст за Ливърпул да не попадне в идеалния отбор.Достойни за споменаване са Гробелаар, Рийзе, Хюпия, Макманамън, Оуен и естествено Роби Фаулър, но все пак играчите могат да бъдат само 11.

MRLIVERPOOL
02.04.2009 22:31

Макманаман, Фаулър,Оуен,Гробелаар също са легенди *wink*

onzzy
02.04.2009 21:43

и на чие място трябваше да са барнс фаулър и мак

Real_Pool_Fen
02.04.2009 21:36

наи-големите не само в англия за феновете няма смисьл да говоря. за трибуната КОП кво да ви разправям......... *thumb_up*

bacardy_breezer
02.04.2009 21:26

А бе пичаги знам ,че тука сте пристрастни , и аз харесвам Пуул ,ма се чуда дали ще вземат мача с Фулъм ,защото в Еврото ще излезне на 1.6 коеф ,а тва хич не е малко,особено като гледам кака Пуул смляха Реал , Вила и Юнайтед , кво мислите дали може да стане няква изненада и домакините да отмъкнат някоя друга точка *wonder*

Torres_Gerrard
02.04.2009 21:11

michael_forever Как така да са с 1 клас под тях *sick* Ти не си добре

FLY_I
02.04.2009 20:41

боооже господи..... ''най-добрия футболист в съвременния футбол'' майкоооо.. егати майтапа момчета 1-ви април беше вчера

torres_228
02.04.2009 20:35

Най-великия тим в света е Ливърпул !! Няма какво да кажа друго ! *smile*

michael_forever
02.04.2009 19:59

@Torres_Gerrard
Защото изброените са с минимум 1 класа над тези който си споменал

Torres_Gerrard
02.04.2009 19:46

Защо няма в този дрийм тийм футболисти като Макманаман,Барнс,Фаулър *sick*

Sagazvamy
02.04.2009 19:29

N:12 - Роби Фаулър - човекът, който поема щафетата в нападението на Ливърпул от Ръш. Заради него станах от Ливърпул *smile*