БФС продава телевизионните права по схема на УЕФА

09:08
БФС продава телевизионните права по схема на УЕФА
Търг за телевизионните права за следващото първенство ще прави БФС, като е изкопирана схема на УЕФА за това. Това стана ясно след среща вчера сутринта на водещите клубове с Борислав Михайлов. Ще има три пакета - платинен, златен и сребърен, които ще бъдат давани според срещите, които искаш да излъчиш.

На срещата са били собствениците на Левски Тодор Батков и Лудогорец Кирил Домусчиев, както и представители на ЦСКА, Локо (Пд) и Черноморец. Те първи разбраха и за съкращаването на елитната ни група. По принцип то трябва да стартира от сезон 2013/2014, когато да останат 14 тима. След това си отиват още два.

Всичко обаче може да се промени, ако днес някой отбор не вземе лиценз за следващото първенство. Според отлично информиран източник висят Локо (Сф) и Миньор. Собственикът на столичани Николай Гигов обаче бе категоричен, че неговият тим няма да има проблеми.

Босът на БФС Борислав Михайлов обясни, че съставът на групата няма да бъде попълван. Всичко обаче ще стане ясно на 29 май, когато изтича и обжалването на евентуалната санкция.

Баражът на влизане в елита този сезон ще е на 30 май на стадион “Славия”, като вероятно той ще е между “Спортист” и “Ботев”. От следващия сезон в единната втора дивизия трябва да има в състава на отборите поне двама на младежка или юношеска възраст, и то на терена.

Новото първенство почна на 11 август. В група от 14 тима се въвежда израелският плейоф, като първите шест играят за титлата, а останалите за изпадане. След това при 12 тима ще има четири полусезона, както “24 часа” предвиди.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

skurvi
22.05.2012 09:31

Само ,че в Израел са 16 отбора и за титлата играят първите 8.Тия нас за малоумни ни взимат.