Михайлов: Ще има промени, но те зависят от лицензионната комисия

18:42
Михайлов: Ще има промени, но те зависят от лицензионната комисия
Президентът на Българския футболен съюз (БФС) Борислав Михайлов потвърди пред представители на медиите, че в елитната дивизия на страната ще има постепенни промени със съкращаване на броя на отборите.

На редовната среща беше гласувано намаляване на броя на отборите в "А" група от следващия или по-следващия сезон, като реализирането на дългосрочната стратегия зависи от решението на Лицензионната комисия от срещата на 22 май, вторник.

"Гласувахме по 14 точки, а комисията по лицензиране се произнася утре, след което има седмица срок за апелация. Изпълкомът реши, че въпросният формат на първенството ще започне още тази година, ако два отбора не вземат лиценз. По наредба ние нямаме право да ги спрем от участие в "А" група. Затова догодина ще изпадат 4 отбора и по-догодина пак четири, за да може тогава да има 12 отбора в "А" група. Ще знаем дали можем да почнем от това или следващото първенство, след като утре се произнесе Лицензионната комисия. Пробваме всичко, за да стане по-интересно първенството.

Във всяка една от годините, в които сме ръководство, винаги има такива идеи. Днес имахме среща с лигата и с клубовете, а те са съгласни с нашата идея. Ние сме длъжни да опитаме. Много страни са намалявали отборите, а после са ги увеличили, но ние сме длъжни да пробваме. С този формат така наречените грандове ще играят 4 пъти един срещу друг, което ще бъде по-интересно за зрителите и телевизиите, а освен това отборите ще могат да се издържат по време на криза", заяви Борислав Михайлов.

Президентът на БФС говори също за автомобилната катастрофа на неговия син и вратар на националния отбор Николай Михайлов. Той няма да вземе участие в предстоящите контролни мачове на представителния тим срещу Холандия и Турция, а вместо това ще
получи допълнително време за възстановяване след сезона.

"Няма нищо сложно в ситуацията. Той така или иначе нямаше да играе, защото беше пуснат по-рано да се възстановява от Твенте. Имаше желание, беше почнал да тренира с Левски. Всеки може да катастрофира. Помня, че преди години един вратар си поряза крака и не успя да играе на голямо първенство. Жалко е, че няма да играе, но сега той ще има повече време да се възстановява", добави президентът на БФС.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация