Съдът остави Фортуна в Първа Бундеслига

17:25
Съдът остави Фортуна в Първа Бундеслига
Срещата-реванш от баража за Бундеслигата между Фортуна Дюселдорф и Херта няма да бъде преиграна, съобщи ДПА. Решението е на Спортния съд към Германския футболен съюз. Шефовете на Старата дама обаче обявиха, че ще обжалват решението пред по-висша инстанция.
Скандалният двубой на 15 май беше прекъснат за 21 минути, след като фенове на домакините нахлуха на терена в шестата минута на добавеното време, заблудени, че главният арбитър
Волфганг Щарк е дал последния съдийски сигнал. По време на прекъсването запалянковците бяха изведени от терена и последните 93 секунди от срещата бяха доиграни, но от Херта внесоха жалба и поискаха преиграване.
Столичани загубиха първия мач с 1:2 като домакин, а в реванша изравниха за 2:2 пет минути преди края на редовното време, като още един гол щеше да им бъде достатъчен за оставане в елита. Все още обаче не е ясно какви наказания ще понесат клубовете за инцидентите по време на мача, както и дали ще има персонални наказания за Кристиан Лел, Андре Миятович, Томас Крафт и Леван Кобиашвили, които нападнаха Щарк. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

dido_bzzz4
21.05.2012 23:06

немска мафия вище кво им пише на фанелките на херта дб доиче банк.