Пенев: Бербатов още не е готов да се завърне в националния

17:08
Пенев: Бербатов още не е готов да се завърне в националния
Селекционерът на българския национален отбор по футбол Любослав Пенев коментира ситуацията около Димитър Бербатов и евентуалното изпращане на повиквателна на нападателя на Манчестър Юнайтед. Специалистът е категоричен, че Бербатов все
още не е подготвен да се завърне при "трикольорите, тъй като не е бил титуляр при "червените дяволи" през изминалия сезон.

"Бербатов е невероятен футболист, но нека първо да си намери нов отбор и да направи една добра подготовка през лятото. Той не се чувства подготвен за участие в националния отбор. Очаква ни нов разговор с него и след това ще преценим. В момента самият
той не се чувства подготвен да играе за България. Аз съм търпелив човек. В един момент и моето търпение може да свърши. Това не е заплаха, а просто е едно предупреждение", заяви Пенев.

Специалистът отдели внимание и на състоянието на вратаря Николай Михайлов. Заради катастрофа, претърпяна в края на миналата седмица, Михайлов отпадна от състава на България за контролите с Холандия и Турция заради специфично нетравматично
заболяване и контузен пръст на лявата ръка.

"Нямам притеснения за Михайлов. До десет дни ще започне тренировки. Има си индивидуална програма и инцидентът няма да му се отрази в никакъв случай", каза Любослав Пенев.

Вратарят на Миньор - Иван Чворович, ще бъде повикан в лагера на националния отбор, разкри селекционерът на "лъвовете".

"Не мисля, че Мартин Петров е приключил с футбола, играе в едно от силните първенства. Той е сериозен и добър футболист. Състоянието на Стилиян Петров е нещо семейно и много лично. В момента се играе най-важният мач в живота му. Разговарях с него, но сега той трябва да бъде оставен на спокойствие", каза още Пенев.

Братята Илия и Георги Миланови ще бъдат с мъжкия национален отбор само за първия от контролните мачове на България. След това ще се присъединят към лагера на младежкия тим, който има решаващи квалификации за европейско първенство.

"Първите дни ще се подготвяме приоритетно за мача с Холандия, а след това и за двубоя с Турция. Ще се опитам да направя почти два отбора. Ще пробвам да съхраня футболистите,
които са били натоварени през целия сезон. Нито един от двата мача няма да бъде подценяван. Разузнали сме добре противниците", завърши Любослав Пенев.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари