Дел Боске дава шанс на Торес

16:25
Дел Боске дава шанс на Торес
Националният селекционер Висенте дел Боске изпрати повиквателни за Фернандо Торес и Хуан Мата за предстоящите контролни мачове на европейския и световен шампион Испания. Двамата играха при победата на Челси над Байерн Мюнхен на финала
в Шампионската лига.

Испанците започнаха тренировъчен лагер за европейскито първенство в Полша и Украйна в понеделник, но без футболисти на Барселона и Атлетик Билбао, които играят финал за купата на страната в петък. Те ще пропуснат приятелските мачове срещу Сърбия и Швейцария тази седмица, но се очаква да попаднат в окончателната  група на испанците, която Дел Боске ще обяви на 27 май.

Торес най-вероятно ще бъде включен в състава на Испания, въпреки че не взе участие в последните контроли на тима. Причина за решението на Дел Боске беше лошата форма на нападателя, който не беше вкарвал дълго време за Челси. Той не попадна и сред титулярите на Челси за финала на Шампионската лига, но се появи в игра в 84-та минута на мача. В интервю за испанския вестник "Ас" Торес заяви, че е преминал през най-тежкия период в кариерата си и не е "хвърлил кърпата" единствено благодарение на подкрепата на феновете.

Испания ще играе в група "С" на европейското първенство в Полша и Украйна.

Европейските шампиони започват защита на титлата си срещу Италия, а в останалите мачове от груповата фаза ще срещнат отборите на Хърватия и Република Ирландия.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация