Избраха треньора на Мьонхенгладбах за номер едно в Бундеслигата

14:50
Избраха треньора на Мьонхенгладбах за номер едно в Бундеслигата
Люсиен Фавр беше избран за треньор на сезона в германското първенство по футбол в гласуване между всички играчи, организирано от печатното издание "Кикер". Двама футболисти на клуба - Марко Ройс и Марк-Андре тер Щеген, пък бяха обявени съответно за най-добър полеви играч и най-добър вратар.

Фавр спечели 32.4 процента от всичките 245 гласа, след като изведе Мьонхенгладбах до четвърто място и позиция в квалификационната фаза на Шампионската лига. Юрген Клоп, който изведе Борусия Дортмунд до защита на титлата и дубъл със спечелване на купата, остана на трето място с 18 процента от гласовете, като втори беше Кристиан Щрайх от Фрайбург с 31.1 процента.

Нападателят Ройс събра 24.5 процента от гласовете в гласуването за полеви играч, с което победи Шинджи Кагава от Борусия Дортмунд. Трети остана Франк Рибери от Байерн Мюнхен, а четвърти се класира Роберт Левандовски от Борусия Дортмунд. Тер Щеген получи 27.4 процента от гласовете за най-добър вратар, с което победи с 0.8 процента стража на Байерн Мюнхен - Мануел Нойер.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

8510
21.05.2012 16:21

Жалко че подобни отбори не могат да си задържат играчите.Дано Дортмунд да може,като се замислих малко,разбрах че и за Байерн по-голямата конкуренция ще е по-добре.

Unbeatable_fen
22.05.2012 16:53

Естествено конкуренцията ражда качеството в европа.

Notlike
21.05.2012 16:00

Доста интересни резултати, но е факт - Мьонхенгладбах направиха ОГРОМЕН скок и заслужават този приз *smile*