Залог на деня: Динамо Самарканд – Буньодкор (познат)

11:57
Залог на деня: Динамо Самарканд – Буньодкор (познат)
Уважаеми потребители, Winner.bg и Георги Сотиров продължават станалата вече традиционна рубрика  - "Прогнозите на специалиста".

Тя се обновява всекидневно и в началото си съдържа прогноза само за един мач, под заглавието "Залог на деня".

Мачовете, за които намирате прогнози в тази рубрика, ще бъдат както от популярните европейски първенства, така и от по-екзотични футболни страни, но задължително ще се съдържат в предварителната програма от Играта на Winner.bg.


Започваме да водим и месечна статистика, която да показва реалните резултати от прогнозите.

Статистика:
м. Май: 21 познати от общо 35 мача - 60.0% успеваемост

Залог на деня за 21.05.12г.:



Това е ключово гостуване на Буньодкор в борбата му за защита на титлата на Узбекистан, предвид натоварената програма и колебливия старт този сезон. Отборът ще има днес сравнително не толкова тежко гостуване, предвид някои обстоятелства. Динамо Самарканд завърши изминалия сезона на 10-то място от 14 отбора, като беше и третият най-слаб домакин в Узбекистан. В момента ситуацията е дори по-тежка за домакините, като без да е гостувал някой сериозен тим на техния стадион те са с показатели 2-0-2 вкъщи. Освен това Динамо може да се каже, макар и жаргонно, че е клиент на Буньодкор. Цялата история на това съперничество се състои от 6 сблъсъка, като всичките са спечелени от отбора на Буньодкор, като Динамо е отбелязал само 2 попадения във всичките срещи и често губи дори без да се разпише. С победа тук Буньодкор излиза, като едноличен лидер и продължава да преследва основната си цел – шампионската титла в края на сезона. Отборът на гостите изминалия сезон беше със 100% успеваемост вкъщи, като спечели 13 от 13 домакинства, а навън завърши с показатели на най-добър гост от всички елитни тимове. Днес Буньодкор ще бъде окрилен от продължаването във фазата на директните елиминации в Азиатска шампионска лига, което непопулярно събитие също беше предвидено успешно в рубриката с предложението за победа на тимът на Поханг миналата седмица при изключително добра ставка. След тази среща Буньодкор ще има и доста време за подготовка за битките в международния турнир, защото срещата му за Купата на Узбекистан на 25.05 беше отложена за следващия месец и така отбора ще може да се подготви пълноценно за гостуването си Южна Корея на 29.05 за първата среща от директните елиминации в Шампионската лига. Буньодкор се ползва с изключителен комфорт във футболните институции на Узбекистан, защото този клуб е лицето на клубния футбол на страната на международна сцена. Погледнато от друг ъгъл може да се окаже, че отлагането на срещата за купата на страната не е само поради международния ангажимент, но и факта, че за днешното гостуване само главния съдия не е от Ташкент, а всички други негови колеги за тази среща са съграждани на отбора на гостите е доста показателен. Буньодкор има почти неограничени възможности от финансово естество, след като може да се позволи услугите на треньор като Зико и Фелипе Сколари, ръководили крайно неизвестния клуб преди това. Държавата и местните институции закономерно подпомагат най-бързо развиващия се местен футболен тим, които прави и най-сериозна реклама на футбола в страната навън. За всички в страната е изгодно Буньодкор да върви добре и след неубедителния старт очаквам отбора да се стабилизира, а и международните успехи няма как да не дават допълнителна приповдигнатост на настроението в гостуващия щаб и днешната победа над старите познайници да се окаже рутинна при изключително изгодна ставка.

Прогноза: 2, коефициент 1.82

Георги Сотиров



Прогнозите на редакторите в Winner.bg са изразяване на лично мнение и имат единствено информативна цел.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

alePSG
21.05.2012 14:28

Избрах си Яро - Лахти 2.5+ и Мак Хейл - Цибулкова 2. Успех!