Залог на деня: Стабек – Хаугесунд (познат)

16:52
Залог на деня: Стабек – Хаугесунд (познат)
Уважаеми потребители, Winner.bg и Георги Сотиров продължават станалата вече традиционна рубрика  - "Прогнозите на специалиста".

Тя се обновява всекидневно и в началото си съдържа прогноза само за един мач, под заглавието "Залог на деня".

Мачовете, за които намирате прогнози в тази рубрика, ще бъдат както от популярните европейски първенства, така и от по-екзотични футболни страни, но задължително ще се съдържат в предварителната програма от Играта на Winner.bg.


Започваме да водим и месечна статистика, която да показва реалните резултати от прогнозите.

Статистика:
м. Май: 19 познати от общо 33 мача - 57.8% успеваемост

Залог на деня за 20.05.12г.:



В рамките на изминалия сезона само 2 точки не достигнаха на Хаугесунд да се класира на третото място в края и да получи право на международни срещи. Този сезон по всичко изглежда, че отборът е крайно решен това да се случи, като стартира доста силно настоящата кампания. Общите показатели на гостите са 4-4-1, като навън те са 1-3-1. Хаугесунд няма загуба в последните 8 поредни мача, а днес е условен гост на изключително удобен съперник. Стабек няма собствен стадион и още в началото на кампанията се знаеше, че отборът ще домакинства на неутрален терен. Стабек е засипан от проблеми, като тази седмица те се увеличиха с още един, доста трагичен при това. Въпреки сериозните проблеми от финансов характер, които има клубът, той не намира утеха в моралните и физическите и неспира да ниже загуба след загуба. След нулевото равенство в дебютния кръг с Алесунд отборът натрупа 7 поредни загуби, които бяха с минимум по 2 гола разлика, а в последня кръг дори с 5 и оформи цялостни показатели до тук 0-1-7. През изминалата седмица един от титулярните защитници - младият Тор Мариус Гормстад се самоуби след скок от висока сграда в центъра на Осло, като се твърди, че причините са свързани с неосъществена любовна връзка и съвсем утежни положението при избор на селекция за конкретните срещи. Това няма как да не направи така, че днес всички в отбора да бъдат със занижен тонус на неутралния стадион. Този факт доведе и до отлагането на предложението в рубриката през изминалата седмица свързано с втория отбор на Стабек и на първия тим с Волеренга. Още един ключов играч ще липсва днес за Стабек и това е атакуващият халф Торстен Аасе, а при селекция съставена от изключително ниско класни играчи, алтернативи за адекватни заместници на двамата едва ли има. Преди началото на сезона Стабек се раздели освен с всички класни играчи и с треньора си и в края на този сезон ще се раздели и по всички изглежда и с елитния си статут. Гостите привлякоха доста напористи нападатели преди началото на сезона и отборът постоянно бележи доста попадения, като играе изключително открит футбол, като дългогодишно служещия на клуба сръбски стрелец Никола Джурдич отново ще бъде заподозрян номер едно за автора на попаденията за гостите днес. Хаугесунд спечели миналата година гостуването на Стабек и то на неговия стадион и смятам, че ще направи това и днес без да вложи дори много усилия, предвид атрактивния футбол, който изповядва от началото на сезона.

Прогноза: 2, коефициент 1.83

Георги Сотиров



Прогнозите на редакторите в Winner.bg са изразяване на лично мнение и имат единствено информативна цел.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

MaLkO_LuD94
20.05.2012 16:56

Тоя го играя 1-ца *lol*

MaLkO_LuD94
20.05.2012 18:29

Стабек са много добър отбор просто Имат много проблеми и бяха пред разпадане вси4ки формаций на отбора ;х жените оба4е продължиха да си ма4кат но мъжете закъсаха но вярвам 4е най-накрая ще измъкнат 3-те то4ки

mistral
20.05.2012 17:44

Недей, най-много Х. Аз също го мислех да го играя, но имам някакво вътрешно чувство, че слабата серия на Стабек ще спре, пък било то и с равен. Но иначе двойката е напълно резонна.