Липи бесен на рефера, Трапатони доволен

08:50
Липи бесен на рефера, Трапатони доволен
Треньорът на Италия Марчело Липи обвини рефера Волфганг Щарк за равенството между адзурите и ЕЙРЕ в мач от нашата група 8. Във втората минута съдията изгони Джампаоло Пацини за удар с лакът при борба за топката.

"Ние в Италия често говорим против реферите, но явно в чужбина съдиите не са по-добри. 90 минути играхме с човек по-малко, след напълно незаслужен червен картон. Не може да оставиш един отбор с 10 човека заради такъв глупав сблъсък. Все пак става въпрос за международен мач. Въпреки това се борихме здраво и направихме всичко по силите си да победим. За съжаление ни изравниха прекалено късно, но по-неприятното е, че играхме с 10 човека, само защото съдията така бе решил", сподели гневно Липи.

Джовани Трапатони бе видимо доволен от спечелената точка срещу Италия в Бари, но призна, че домакините са били ощетени от съдията.

"Видях нарушението срещу моя футболист, но за да вземе подобно решение реферът трябва да е абсолютно сигурен каква е ситуацията. Гледайки повторение на положението, не бих казал, че имаше нещо сериозно. Без съмнение съм доволен от резултата. Всеки треньор иска да побеждава, но понякога трябва да бъдеш прагматичен. Въпреки че цял мач играхме срещу 10 човека, не ни бе никак лесно. Италия е отбор, който в тактическо отношение е най-добрият в света", коментира Трапатони.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари