Залог на деня: Ростов – Шинник Ярослав (познат)

16:19
Залог на деня: Ростов – Шинник Ярослав (познат)
Уважаеми потребители, Winner.bg и Георги Сотиров продължават станалата вече традиционна рубрика  - "Прогнозите на специалиста".

Тя се обновява всекидневно и в началото си съдържа прогноза само за един мач, под заглавието "Залог на деня".

Мачовете, за които намирате прогнози в тази рубрика, ще бъдат както от популярните европейски първенства, така и от по-екзотични футболни страни, но задължително ще се съдържат в предварителната програма от Играта на Winner.bg.


Започваме да водим и месечна статистика, която да показва реалните резултати от прогнозите.

Статистика:

м. Април: 30 познати от общо 44 мача - 68.2% успеваемост

Залог на деня за 18.05.12г.:

ФК РостовШинник Ярослав  - 17:00 часа

В тази среща домакинският фактор ще бъде от решаващо значение предвид турнирния характер на двубоя и наличието на среща реванш. Това е плейоф съответно за влизане или оставане в елита на Русия, като сякаш за Ростов срещата е с по-голяма стойност предвид големите амбиции, които анонсира клуба преди сезона, а сега се оказа в борбата за оставане в елита. Шинник зае последното място даващо право на участие в плейофите с голямо усилие, но сега няма няма да го споходи подобен късмет, защото е значително по-ниско качествен от домакините. Формата на гостите също върви  стремглаво надолу, като те имат само 2 победи от 11 срещи. В гостуванията си във второто ниво на руския футбол Шинник печелеше срещу повечето тимове, които са по-ниско от челните места и губеше от претендентите за високите позиции. Днешният съперника се намира за сега в една дивизия по-високо, като концепцията на Шинник вероятно ще бъде загуба с по-приемлив резултат и оставяне на евентуална интрига за реванша. Тимът от Ярослав освен, че не притежават особено класни състезатели и дори чуждестранни, отстъпват значително във всички отношения на Ростов. Селекцията на домакините е интернационална, но в нея има доста известни играчи. На вратата ще бъде хърватският национал Плетикоса, а в отбрана ще действат бившите руски национали Калодин, който е под наем от Динамо Москва, и Смолников от Локомотив Москва в компанията на нигерийския национал Исаак Окоронкво. В средата на терена има богат избор от квалитетни и доста рутинирани играчи, като бразилеца Елсон играл дълго в Бундеслигата с екипа на Щутгарт, както и румънският национал Разван Кошич, беларуският Тимофей Калачев и литовският Едгар Чеснаускас. В атака изборът също е голям като сигурни титуляри са Кириличенко и аржентинският таран Бракамонте, а първа тяхна алтернатива в чешкото острие Михал Пападопулос. Другата  част от селекцията е съставена от руски състезатели, а те под влияние на казашкия дух ширещ се в град Ростов до огромната река Дон трябва да дадат всичко от себе си и да оставят Ростов е елита, дори и след финала на плейофите. Финансите, ресурсите и организацията не кореспондират пряко с това отборът да стане част от по-нисък футболен ешелон. Всичко тук е в полза на домакините в първата среща, а и предвид късното и неочаквано достигане до подобни решителни срещи на Шинник, едва ли отборът има пълната готовност за тях.

Прогноза: 1, коефициент 1.55

Георги Сотиров



Прогнозите на редакторите в Winner.bg са изразяване на лично мнение и имат единствено информативна цел.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

jelko
18.05.2012 16:24

Ако трябва да сме точни :"Започваме да водим и месечна статистика, която да показва реалните резултати от прогнозите.

м. май: 13 познати от общо 26 мача + 1 отложен - 50% успеваемост" ,край на цитата

*wink*

eelche
18.05.2012 15:31

Този така наречен "типстър", "прогнозист" или какъвто е там ,става за срам с всяка негова следваща прогноза и феновете тук му се смеят *smile* От десет мача я познае 2-3 е добре хаха *wink*