Аврам Грант спечели титлата и напусна Партизан

18:16
Аврам Грант спечели титлата и напусна Партизан
Израелският специалист Авраам Грант обяви, че ще напусне сръбския футболен гранд Партизан след края на сезона, въпреки че изведе отбора до титлата в първенството. Треньорът, който през 2008 година изведе Челси до финал в Шампионската лига, не пожела да назове конкретна причина за решението си.

"Бих желал да запазя подробностите за себе си. Планирах да остана по-дълго, но животът често е непредвидим", коментира 57-годишният спец.

"Тъжно ми е, че си тръгвам, но това са нормални неща във футбола. Всички ние - аз, клубът и феновете, трябва да гледаме напред. Имах опция в договора, която ми позволява да си тръгна след края на сезона и реших да се възползвам от нея", допълни той.

Грант пое отбора през януари от любимеца на феновете Александър Станоевич с преднина от 10 точки на върха на класирането. Той изведе отбора до титлата три кръга преди края на сезона, но загуби и трите дербита с големия съперник Цървена звезда - едно в първенството и две за купата, заради което беше поставен под напрежение от ултрасите.

Бившият наставник на тима Владимир Вермезович е основен фаворит за поеме Партизан след напускането на израелеца. Със спечелената пета поредна титла отборът се приближи само на един трофей от рекорда на Цървена звезда, който има 25.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари