Италия иска от Марадона ?40 млн., той ги съди за ?50 млн.

17:55
Италия иска от Марадона ?40 млн., той ги съди за ?50 млн.
Легендарният аржентински футболист Диего Марадона, преследван в Италия за неплатени данъци, смята да подаде иск срещу италианското правителство. Това съобщиха днес адвокатите на Марадона, след като във вторник отново без резултат завършиха опитите да се реши "с любов" конфликта с данъчните служби, продължаващ вече четвърт век.

Италианските данъчни служби твърдят, че Марадона дължи данъци на държавата за периода, когато играеше в Наполи - от 1984 до 1991 година. В момента Марадона дължи почти 40 милиона евро, които се увеличават ежедневно с три хиляди евро като лихва.

Марадона отрича факта, че съзнателно се е отклонявал от плащането на данъци по време на престоя си в Италия. Аржентинецът, който в момента е треньор на Ал Васъл в Обединените арабски емирства, предложи да плати 3,5 милиона евро като компенсация и въпросът да бъде приключен.

"След като италианските данъчни власти отказаха да преговарят с нас, ние ще се обърнем към съда", заяви Анджело Пизани, адвокат на Марадона. "Освен това смятаме да поискаме от италианската държава 50 милиона евро като компенсация за нанесени морални вреди на имиджа и достойнството на Марадона".

Самият Марадона нееднократно е казвал, че мечтае да се върне в Италия и да посети Неапол. Но в момента, когато пресече италианската граница, Марадона веднага става обект на особено внимание от финансовата гвардия. На италианската граница на Марадона бяха отнети диамантени гривни и часовник "Ролекс", които бяха продадени на търг и парите от търга отидоха за покриване на задълженията на аржентинеца към италианските данъчни власти.

Сега, когато в Неапол започна процес срещу Марадона, той е пред заплахата от затвор.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация