Фортуна в елита след луд мач, 27-минутно прекъсване заради фенове (видео)

08:48
Фортуна в елита след луд мач, 27-минутно прекъсване заради фенове (видео)
Отборът на Фортуна Дюселдорф се завърна в германския футболен елит след 15-годишно отсъствие. Възпитаниците на Норберт Майер завършиха 2:2 срещу Херта в срещата-реванш от плейофите за място в първа Бундеслига и така триумфираха с общ резултат 4:3, след като спечелиха първия мач в Берлин с 2:1. Столичани отпаднаха във втора Бундеслига за шести път в историята си.

Максимилиан Байстер изведе Фортуна напред още в 25-ата секунда с удар от 25 метра пред 51 хиляди зрители на "ЕСПРИ Арена" в Дюселдорф. Гостите не се стъписаха и изравниха в средата на първата част, когато Анис Бен-Хатира се раписа с глава след центриране на Рони от фаул.

Бен-Хатира обаче се превърна от герой в грешник в 54-ата минута, когато получи втори жълт и червен картон след грубо нарушение срещу Адам Бодзек.

С човек повече домакините се възползваха и само пет минути по-късно Ранислав Йованович направи 2:1 с глава след центриране в наказателното поле на Томас Брьокер.

В 85-ата минута бразилецът Рафаел изравни с удар от 13 метра след размяна на подавания с Адриан Рамос.

В шестата минута на даденото от съдията Волфганг Щарк продължение феновете на домакините нахлуха на терена след съдийски сигнал, заблудени, че реферът е дал края на мача. Това предизвика хаос на терена и мачът беше прекъснат за 27 минути. В крайна сметка двубоят се доигра и след още 90 секунди феновете на Фортуна заслужиха радостта си.

След срещата адвокатът на Херта Кристоф Шикхарт заяви, че са се върнали на терена по искане на полицията с цел "предотвратяване на кървава баня". Ще се реши дали да има официален протест след няколко часа, когато шефовете на Херта ще се съберат на спешно заседание.

Вижте видео от срещата:


Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

XIZOR
16.05.2012 15:14

Абе там охранителите много неподготвени тука в България нашите полицаи винаги имат пожарогасители за такива факли. Честито на Дюселдорфци но догодина пак там.*joking*