Тръгнахме по пътя на победата!!!

19:32
Тръгнахме по пътя на победата!!!
Националният отбор по футбол на България постигна първа победа в квалификациите за Световното първенство в ЮАР през 2010 година след като победи тима на Кипър с 2:0. Мачът се игра на Националния стадион "Васил Левски" в София и бе наблюдаван от около 20 хил зрители. В герои за България се превърнаха Ивелин Попов и Димитър Макриев, които отбелязаха головете за "лъвовете".

Още в началото на срещата българският отбор се опита да упражни натиск. В 7-а минута пробив на Телкийски по десния фланг води до центриране към Митко Рангелов, но нападателя на Енерги Котбус не успя да засече топката.

\"\"В 9-а минута пробив на Димитър Рангелов по левия фланг на атаката доведе до центриране към Ивелин Попов, който с премерен удар с глава открива резултата. 1:0 за България!

В 16-а минута след грешка на Радостин Кишишев отляво, Александру имаше много добра възможност да стреля към Иванков от 10-а метра, но ударът на футболиста на Кипър мина в страни от нашата врата.

Многоходова атака на българите в 23-а минута по дясното крило и центриране на Димитър Телкийски към Стилиян Петров. Капитанът ни намери топката с глава, но ударът му е спасен от стража Йорганидис. В 34-а минута на срещата, Игор Томашич бе оставен непокрит в наказателното поле след изпълнение на ъглов удар. Бившият играч на Левски опита пас към Рангелов, но нападателят не успя да достигне топката.

Страхотно положение за Кипър. В 36-а минута Константину игра с глава и върна топката във вратарското поле на Иванков, и само отличната намеса на Станислав Ангелов предотврати изравняване на резултата. В края на полувремето се открива страхотно положение пред Митко Рангелов, който с гръб към вратата отправя удар с глава, но топката не намери очертанията на вратата.

\"\"Уникална грешка в 44-а минута на Илиян Стоянов, който връща неориентирано и слабо топката към Иванков. Константину се откъсна сам срещу стража ни и е съборен от Станислав Манолев. За щастие главният съдия Мартин Ингварсон вдига само жълт картон на десния ни бек, което доведе до протести от страна на гостите.

52-а минута. Невероятни пропуски и на двата отбора! Първо, след изпълнение на корнер, гостите имаха невероятно чисто положение да отбележат, като се получи меле в нашето наказателно поле. Чист гол спаси нашият вратар Димитър Иванков, а секунда след това и Станислав Ангелов изчисти от голлинията. В ответната атака, удар от около 25 метра на Ивелин Попов срещна горната греда на гостите.

Страхотен дрибъл на Благой Георгиев и добър завършващ удар на крилото ни в 64-а минута, но стражът на гостите спасява. Невероятен пропуск на Станислав Манолев в 75-а минута. Удар с глава на играча, от малкото наказателно поле, е отразен от стража на гостите. Пропуск за гостите в 77-а минута. Централния нападател Константину излиза сам срещу Иванков, но стражът ни успява да отрази слабият удар и да запази преднината на тима ни.

\"\"В даденото 5 минутно продължение на срещата българският национален отбор бележи втори гол дело на Димитър Макриев. Пробив на Велизар Димитров по десния фланг, който пусна топката остро в наказателното поле, където Димитър Макриев е най-съобразителен и бележи за 2:0. В крайна сметка България записа поредната си победа в историята срещу Кипър, с което вече има актив от 7 точки в класирането на Група 8. Другата много важна среща от нашата група се играе тази вечер в Бари, когато Италия приема от 21:45 часа Ирландия и при евентуална победа на "скуадра адзура", българските национали се връщат сериозно в битката за второто място в нашата квалификационна група.


България - Кипър - 2:0


1:0 - Ивелин Попов - 9 мин.
2:0 - Димитър Макриев - 90+3 мин.

Главен съдия: Мартин Ингварсон (Швеция)
Асистенти: Петер Мартинсон и Ерик Бергстен (Швеция)


Състав на България:

Димитър Иванков, Станислав Манолев, Илиян Стоянов, Игор Томашич, Радостин Кишишев, Димитър Телкийски (Велизар Димитров \'62), Благой Георгиев, Станислав Ангелов, Стилиян Петров (к), Ивелин Попов (Йордан Тодоров \'74), Димитър Рангелов (Димитър Макриев \'90)

Състав на Кипър:
Йорганидис, Сациас, Хараламбус, Христу, Михаил, Гарпозис, Константину, Алонефтис, Александру, Христофи, Илия

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

lubo_309
02.04.2009 13:11

Аз го казах и по-рано, че истината за това до къде можем да стигнем ще се види следващия мач с Ирландия. Нормално е да имаш и късмет, не може вечно да е срещу теб. А и късмета идва при по-добрите. Аз не виждам основания да се омаловажава победата. Дори и да бяхме с човек по-малко Кипър не си вкара нито едно от положенията, а за това дали си с човек повече или по-малко няма значение, защото се видя 2-рото полувреме, че на контри ги попиляхме тия смешковци. Това ни беше поне 10 поредна победа срещу тях,а от статистиката не съм видял да имаме не спечелен мач. Другото което искам да кажа е, че преди 11 години падаме с 6-1 от Испания, така че може и да сме играли като с равни тогава, но резултата е категоричен, че не сме били такъв!!!

bacardy_breezer
02.04.2009 12:48

Може ли някой да ми обясни с какво толкова са добри тея селяци ЕЙРЕ??? Имат 3 победи и 3 равни.Да започнем с победите.1-вата победа извадиха късмет ,защото трябваше да гостуват в Грузия ,но им се размина ,защото заради военните действия мача се игра на неутрален терен.Ейре се измъчи и спечели с много късмет и 1 гол разлика.2рата победа над Кипър като домакин - отново измъчена победа.3тата победа (чист подарък от съдията) Грузия ги повежда и в края на мача измислена дузпа , Кийн бележи ,после вкарва и 2 гол - отново минимална победа.1вия от равните като гост на Черна гора.След това видяхме как в Дъблин българите тотално ги надиграхме и то без 5 основни футболиста , и мога да твърдя ,че ако не беше този гол от съблекялнята щяхме да си тръгнем с 3 точки.И накрая уговорката на Липи и Трапатони за тоя Х.Видя се ,че Италия 2рото полувреме изобщо не се напрягаше , макар и с човек по-малко.Просто ЕЙРЕ дотук с НИЩО не показва ,че заслужава да е на Световен Форум , смятам ,че след идването на Мъри ние играем по-красив и бърз футбол и повече от тях заслужаваме да стигнем поне до баражи.

Lucas_Podolski
02.04.2009 10:24

peshkin скрий се, веднага!!!!! Кипър СЕ отърваха само с 2. Не омаловажай победата, защото по-добре да биеш Кипър с малко късмет отколкото да направиш 2 Х-а с Албания и да не се класираш на европейско за 1 точица. В такива мачове се гледа резултата и играта, каквато не съм виждал в националния не си спомням от кога. Това е хейтърство някакво, дано да не е на клубна основа заради Мъри, защото аз линоп познавам такива хора, които на въпороса "Какво мислиш за мача" ми отговориха, "Добре че съдията ГИ подкрепяше" Егати долната пасмина!!!
А за Макриев, не знам какво толкова ви е направило момчето, за разлика от Бербатов поне има желание за игра. Той е млад, перспективен играч, когото познавам лично и съм сигурен че скоро ще ви затвори хейтърските усти!

Monty
02.04.2009 10:01

Първо - честито , все пак бихме и запазваме шансове ! Играта обаче изобщо не беше на ниво , а през твотото полувреме бяхме натикани здраво в нашата половина и не знам как се спасихме . Генералната ми констатация е , че преди 10-15 години играхме като равни с Испания , Германия и Франция , а сега - с Албания и Кипър . И все пак - друг национален отбор нямаме , така че да подкрепим момчетета , все пак сме един народ - един отбор ! Доказа се и още нещо - за да станеш футболист на ниво , трябва да бягаш от БГ и Източна Европа изобщо - вижте двама играчи , без кой знае какъв талант , как в един от най - слабите германски отбори , бяха научени как да извличат абсолютни максимум от това , което могат. Подобно и за Кишишев - на 33 , понаедрял , бавен , но с 6-7 години в Англия - и пак игра прилично . Айде , успех , че следващия мач е най - важния !!!

peshkin
02.04.2009 09:47

Много нещастна игра. Кипър ни оттърваха. А до Макриев (така ли беше?) човека си беше на точното място в точното време и според мен няма място при титулярите- някой да е чувал за Ашдад (7ми в Израел)?

kazak
02.04.2009 09:34

Напълно подкрепям VSK,и искам да допълня че Макриев трябваше да влезне по-рано като втори нападател и заедно с Рангелов да ги разпилеят.И мисля че за в бъдеще имат място в национала,а не само да пускат някои от звездите! *smile* *stop*

lubo_309
02.04.2009 09:32

Защо да са се стопили шансовете, тая една точка на ирландците, не променя абсолютно нищо. Въпроса е да видим следващия мач дали заслужаваме да играем на световното и за целта трябва да бием пряк конкурент за място, ако не можем значи тук си ни е мястото и това е.

tedino
02.04.2009 08:42

Не искам да съм черноглед,но след това 1:1 между Италия и Ейре,шансовете ни за класиране се стопиха.... *sad*

bacardy_breezer
02.04.2009 08:18

Чуйте сега.Няма какво да мислим играта на другите отбори и това дали Х между Италия и ЕЙРЕ е бил постановка.За нас до края е важно да играем всичките мачове ,както играхме срещу ЕЙРЕ и Кипър и да вземем колкото се може повече точки ( дано вземем само победи и 1 равен с Италия ).Не трябва да гледаме другите отбори и да правим сложни сметки ипланове за това как ще се развият оставащите мачове на ЕЙРЕ , Италия и другите отбори.Дори и да не се класиране за Световното ,назначаването на Мъри беше крачка напред.3 мача е начело на отбора и промяната е явна, още повече ,че титуляри като Бербатов, Марто , Божинов , Тунчев и Гошо Петков не играят.А ако Трапатони и Липи наистина са се уговорили срещу нас ,пожелавам на ЕЙРЕ да им се падне възможно най-гадния съперник на баражите и да ги отсрани

rumenn
02.04.2009 08:16

браво на митко иванков наи после показа класа браво на целият отбор дано успеем дасе класираме бьлгари юнаци

paolo77
02.04.2009 07:01

мисля че това беше най слабиа мач които изиграха и неби трябвало да бием пача си беше равен 1:1 но съдята ни помогна дали пари или нещо селиконово е получил незнам но ще се радвам да отпаднем щото със такава игра най много някои голям отбор дани бие както Полша-Сан Марино 10:0 *sick* мача със ЕЙРЕ ми хареса но неможе да отидем със такива колебливи игри или ще играем или ще си ходим на диско и барове а определено нашите вчера преди мача тренировката е минала в някои нощен клуб ...

vsk
02.04.2009 01:42

benedeto що бе майна?Аз пък виждам много по добри възможности ние да останем втори тим в групата а за баража не се грижи - пак ще объркаме сметките на някой.Още повече че не се знае дали някой друг втори отбор няма да остане с по малко точки а и лично не виждам кой миже да ни спре от тук нататък освен Италия с някой нов Х ако са късметлии.Тепърва всичко ще се решава такаче стискайте пръсти а после ще ги щтракаме!

benedeto
02.04.2009 01:15

Нещо много късно, аз така мисля.
А и повечето футболни хора го знаят но не го казват още така ясно пред футболната общественост.
Иначе бихме имали добри шансове към днешно число погледнато от гледна точка на вторите отбори в другите групи.
Но уви какво да се прави,тези 3 равенства си оказват своето бреме през изминалата година Е ще се гледа пак през ТВ-то без наше участие.

JKnoxvilee
02.04.2009 01:09

добре играхме
скуадрата и те
ама и ирланците и те

имаме шанс

vsk
02.04.2009 00:55

Ние сме скрития фаворит.Плаши месамо евентуалното завръщане на звездите с изключение на Марто.Отбора и така ми харесва-тва си е мое мнение де не-искам да обиждам или засягам никой.Както и по рано днес си признавам че не вярвах в Мъри и Иванков но признах че съм грешил.Едно харесвам на Мъри-дава шанс на млади футболисти а не на имена а Иванков се надявам да направипървата си грешка на World Cup South Africa 2010!Успех на юнаците и дано да не забравим какво направиха тия момчета когато се завърнат "ЗВЕЗДИТЕ".Истината е че сега шанса е на наша страна само трябва в София да вземем 3-те златни точици в което не се и съмнявам.А може и при евентуалния ни успех верните фенове на Winner да запазим място някъде в СФи да се нагърмим подобаващо - без простотии разбира се!

vsk
02.04.2009 00:54

La4kata89 и аз до ся рових из нета и незнам нали е заради мача по малко но ако го сцепим тия Кийновци тук в София мисля че мача в Италия няма да има значение при положение че кипър за да стигнат до нас трянва да бият ЕЙРЕ макар че и тогава едва ли ще имат шансове.Лично аз се надявам на Х в Италия или по скоро мисля чв резултата ще е такъв там а Ейре да му мислят като домакин на жабихксите.От тамна сетне няма кой да ни спре а всеки би се опънал на Ейре нали те са 2-ри.

kunz1
02.04.2009 00:46

Относно въпроса да 2-рият отбор играе бараж.А между другото се зачетох в коментарите относно съдията верно си е,че можеше и да изгони Манолев ,ама не мисля че ни подпря даже си мисля че бяхме ощетени бях имаше и една спрона ситуация второто полувреме в тяхното наказателно когато останаха съмнения за игра с ръка на футболист от Кипър и още доста други неточни отсъждания не знам дали се дължи на факта че тоя беше сляп или просто поредния бездарен съдия.

pipancho
02.04.2009 00:40

тъп въпрос ! бараж играе 2-ия отбор нали ? че спорим *evil*

biznesmen
02.04.2009 00:27

бием Ейре и Грузия сме 2 място и дано да направим поне един Х с Италия

lubo_309
02.04.2009 00:21

Мача по-малко е с Грузия в София. Иначе и двата отбора гостуват на Кипър и домакинстват на Черна гора. Това е. Вземем ли мача в София, вече нещата се избистрят прекалено много!!!

LEO_74
02.04.2009 00:20

Мисля че този път намерихме ...МЯРАТА!!!Поздравления!!!

lubo_309
02.04.2009 00:18

Защо Методиев смяташ, че мача ни по-малко е с Италия. Ние играем с тях в жабарленд, ма ирландците също имат мач с адзурите в дъблин. Погледни хубаво програмите!!! Ето даже има дата и час!!! 2009-10-10 17:00 Sched [WORLD (FIFA)] EP REP. OF IRELAND ITALY

kunz1
02.04.2009 00:11

А бе не ви ли писна да плюете, не ви ли писна наистина, вечно има някой недоволен.Аз пък съм на мнение че изиграхме един добър мач какъвто не бяхме виждали от доста време въпреки всеизвестните проблеми с състава.Кипър били слаби,наще пак не играли добре ,я си пуснете пак мача изгледайте го и изгледайте и няколко мача на Кипър и тогава говорете, 2:0 е нах-малкото което можеше да е в тоя мач.ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА МЪРИ СТОИЛОВ И МОМЧЕТАТА, ИВАНКОВ И СТИЛИЯН ПЕТРОВ-ПЕРФЕКТНИ ЗА МЕНЕ.ЕДНА МНОГО ВАЖНА ПОБЕДА,ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ ВСЕ ТАКА НАПРЕД !!! *beer*

MeToDueB
02.04.2009 00:05

lubo .. братле .. лошото е, че мача по-малко ни е срещу Италия .. ако не си повярваме и да се борим за победа .. нямаме много големи шансове. Черна Гора, Кипър и Грузия си пожелавам да вземат точки на Ирландия и Италия, а на нас достатъчно ни взеха .. и някак си да излезнем на второ място. Надеждата умира последна, не я губете !

mario1914
01.04.2009 23:56

Геца-Честито!СигУрно си изкарал "някой лев"."Честито!

lubo_309
01.04.2009 23:55

Тая точка не им помага кой знае колко на ирландците. Бием ги в София и сме на 2 от тях и с мач по-малко. взимаме си го и сме пред тях. А загубените точки от Италия днес означават само, че те ще се порят по-дълго, защото мястото им не е много сигурно, а бараж не ги устройва особено.

La4kata89
01.04.2009 23:52

vsk ами братле, ние сме със 7 точки и 5 мача изиграни,Ейре 12 точки от 6 мача изиграни,Италия 14 точки от 6 мача...тоест бием ли Ейре ставаме 10 точки...с 2 по-малко от тях , но и с мач по - малко,който е домакинството ни с Грузия,като последен мач,където Ейре вече няма да играят,заради единия им мач вече в повече...

vsk
01.04.2009 23:48

Край 1:1 все пак Еретата загубиха 2 точки а ние спечелихме 3.!естно казано незнам какви са ни теоретичните шансове но дано да ги имаме все още!Някой ако мое да ме светне или да даде линк да се светна ще съм му благодарен!

mario1914
01.04.2009 23:46

Обръщам се към всички измекяри-Стига вече с тая злоба!На този етап не сме сини,червени или каквито и да е.Че Боклуците се скриха го виждаме всички

vsk
01.04.2009 23:44

Дреме ми на дядовия за Англия - Украйна,вие виждате ли Италянските капути как ни продават ама така е като чакаш на другите!Мамицата им мръсна и тва ако не е нагласено здраве му кажи!

IvailoIlkov
01.04.2009 23:39

Дано гледате мача Англия и Украйна дават футбол *smile*

IvailoIlkov
01.04.2009 23:38

lubo_309 да знам как се определят групите само казвам че ако имаше начин да играят сега с тях Италия щеше да е с доста мъничко точици *smile*

IvailoIlkov
01.04.2009 23:35

"малкото"...никога няма да оцени "многото". ами добре нека тогава да видим какво ще направят е дано постигнат някакъв синхром в играта си и да почнем да играем добре ама с тази игра много ялова работа ми се вижда

lubo_309
01.04.2009 23:31

ivailoilkov, действително не играем много добре, но това ни е първата победа от повече от година!!! Другото което искам да ти кажа е, че няма как да се паднат на тоя етап отборите дето ти каза в една група. Все пак те се разпределят спрямо определени критерии и най-вече резултатите от предните квалификации, а най-силните отбори винаги са водачи на съответните групи. Друго е че ние още не сме показали и 50% от възможностите дето имаме като отбор при Мъри. Нека се възстановят всички и тогава ще се види действително какви са ни възможностите. И последно искам да подчертая временните класирания в зона европа. Като се разгледат 2-рите отбори в групите прави впечатление, че само в 3 от тях(9 общо), има наистина стойностни 2-ри отбори, които 99% ще са на световното. Единия е Франция, Русия е другия, а третия ще се определи м/у Португалия и Швеция най-вероятно, което значи, че имаме сериозни шансове и за баража да се паднем с отбор от нашата черга. А с повече късмет може и да се класираме, но нека първо видим юли до къде може да стигнем с пълен отбор, пък всичко по реда си.

mario1914
01.04.2009 23:22

Колега-да плача ли?На кой да се радвам?На КМСК Дайнце ли? Човек,който не оценява "малкото"...никога няма да оцени "многото".

IvailoIlkov
01.04.2009 23:01

Мале мале мале ужас какво им се радвате на нашите биха футболния гигант Кипър леле леле определено мога да кажа че нашата група е най-слаба и от това най-много може да се радва закъсалия национал на Италия добре че не са с отбори като Англия Испания или Холандия че тогава куриоза им щеше да е голям а до бг момчетата еми те след 3 паса и бъркат или се озъртата да видят съдията няма ли да свири за тях фал ако някои смята че съм прекалено краен или пък поредния недоволен от всичко ами нека си пусне паралено един мач на българитер през тази клалификационна кампания и паралелно с това да гледа друг мач на някои отбор от нашата черга да кажем Хърватска Румъния Украйна или там които останаха от нашата черга и ще види за какво говоря

mario1914
01.04.2009 22:53

* „Понякога корабът престава да потъва, когато го напуснат плъховете.“ — Лешек Кумор

lubo_309
01.04.2009 22:18

Браво за сега. Гледам ги и май няма да се стигне до изненада.

the_pro
01.04.2009 22:06

абе даите линк за мача на италянците

mario1914
01.04.2009 21:58

Браво!Организирания хаос носи успех *wink* Съгласен съм всеки мач да играем така и да побеждаваме!УСПЕХ!!!Напук на всички,които до преди 5-6 дни псуваха т.н.Къде ли са сега?

tikvennik
01.04.2009 21:57

Бях ан мача.Много хубав мач.Не съм гледал националите така,сигурно то мача ни с Малта,преди 3-4г.Но ми направи впечетлиние,че нещо нямаме песни за националния отбор.Аз съм левскар и за Левски има много песни ,а за националния -"Българи юнаци" и химна.Затова нека да се организира малко работата,да се пращат някъде текстове на песни и т.н ,за да може на мач на националния да се спукаш от ревание и пеене.Айде и успех на Италия.

the_pro
01.04.2009 21:54

Много добър мач направихме но има още над какво да се работи ако играем така и за напред смятам че ще стигнем доста далеч в този форум а и в други.Добро впечетление ми направиха Попов и Манолев заслужават си мястото в по-голям клуб от сегашния има потенциял в тях Макриев също показа че може само да дава + за отбора според мен тои е играча с наи-добро пласиране от всички бг нападатели и ще го докайе ако му гласуват доверие иначе дано Италия бият

omonigotemile
01.04.2009 21:43

и аз бях на мача.не бях преграквал така от мача Левски-Челси ...ето и мнението ми за мача*tongue*ървите 20-25 минути перфектни : ранен гол , положения , двоини пасове , движение , игра с много хъс и желание.После обаче като че ли се умориха повечето футболисти нещо в играта ни не се получаваше . Все пак имахме късмет до края на мача и не допуснахме гол. Но като цяло играта след 25та минута не спореше.. Относно коментарите по повод футболистите които вика Мъри : Стоилов е играл заедно с И.Стоянов , тренирал е Томашич , Топузаков , Телкийски , Манолев , Попов (последните 3ма днес изиграха страхотен мач) тоест тези футболисти знаят как работи Мъри, няма нужда тепърва да се нагаждат на тактиката и играта която той налага. При положение че има много малко време за тренировки на националните отбори този подход ми се струва правилен. Освен това трябва да се остави на мира трениора , да си свърши работата и едва тогава да се дават оценки.Мъри трябва задължително да получи шанс да води националите ни и през следващия цикъл за европейското защото в краина сметка в момента той пое отбора по средата на цикъла тоест е в доста трудна ситуация.Айде стискаме палци на Италия *wink* !

MeToDueB
01.04.2009 21:39

еми .. може да не се чувства сигурен на левия фланг, тъй като е централен защитник .. Аз пък разбрах друго .. че са решили с щаба на младежите, че ако няма да взима участие в тези мачове срещу Ирландия и Кипър, да вземе участие за младежите, за да може да помогне там ..

lubo_309
01.04.2009 21:37

Добър мач от към крайния резултат. Стилян беше почти перфектен, а и Ангелов не остана много по-назад. Иначе в защита имахме много пробойни. Постигнахме план минимум от 2-та мача, което за сега ни върши работа. Надявам се че в защита освен Тунчев и Манолев ще се покаже още някой дето може да играе. Защото само с желание не става. А това прасе И. Иванов, ако наистина е казал, това дето пишеше днес в меридиан мач, не заслужава повече да го викат в национала. Как може да ти предлагат титулярно място в национала, макар и на левия фланг и ти да кажеш, че няма да играеш за тоя отбор. Ми седи си на село и си играй в окръжната.

svetlio_vn
01.04.2009 21:13

Нашите ни скъсаха от нерви този мач , не съм никак доволен от играта , най-важното е , че със спечелените 3 точки крепим илюзията , че можем да стигнем до ЮАР ...

MeToDueB
01.04.2009 21:05

Бях на мача. Супер ! Много хора имаше, особено във В сектор. Пълен беше. Като цяло .. добре, обаче не ми хареса защитата, на моменти правеха инфартни грешки и само Иванков е виновника, за да не получим гол. Благой Георгиев се отличаваше с многото грешки, които правеше .. хубавото е, че на няколко пъти симулираше и спечели време. Като умрял лежи, след това идва медицинския екип, изкарват го от терена и няма и 10 секунди става *joking*

Браво на слабаците от миналия мач Телкийски и Велизар Димитров. Определено играха на високо ниво. Браво и на Рангелов, за сърцатата игра и за асистенцията, но направи и доста пропуски.

Доволен съм !

idol_bg
01.04.2009 21:01

С оглед на състава с който излязохме в тия 2 мача,просто съм изключително доволен.Бях много резервиран относно повечето от тези момчета,но те показаха че може да се разчита на тях,което е добре.Не мога да разбера хората които твърдят че без звездите си играем по добре....пълни глупости.Със воля,себераздаване и дух можем да минем през отбори като Кипър,Грузия и Ейре.Но срещу една Италия,срещу един съперник на баражите който в никакъв случай няма да е от ранга на горепосочените от мен отбори и Дай Боже на едно световно първенство няма как да стане само с дух.В такива мачове ще трябва класа.А най хубавото на света е че ние имаме играчите които ще ни я придадат.Смешно е да се твърди че това себераздаване което показаха днес нашите...ще се изпари след връщането на звездите ни.От цялата работа най-много ще си изпатят ирландците според мен.Защото на 6.06. в игра ще е и Бербо и Марто и Валери (да са живи и здрави разбира се),а и подкрепата от трибуните съм сигурен че ще е на ниво.С оглед на играта която показаха срещу почти вторият ни отбор,мисля че Ейре нямат много шансове в София.Да не говорим пък и срещу Италия.

tamplier
01.04.2009 21:00

По-голямата част от вас май са гледали друг мач.Победата е важна,липсват важни фигури съгласен съм.Но да трепериш срещу Кипър при положение,че те също имат проблеми,ДА ИЗПАДАШ В ГЛУХА ЗАЩИТА,това не го разбирам.Стратег ли е Мъри това тепърва ще си проличи,но да гласуваш доверие на Илиян Стоянов граничи с истинска лудост.Днес имахме и късмет и съдия,който тази вечер беше българин.

beastt
01.04.2009 20:59

вместо да ми пишете повечето коментари да бяхте отишли да подкрепите националния отбор на стадйона !

gajo
01.04.2009 20:51

*devil* Всички искаме такъв футбол!!!Браво момци!

beto
01.04.2009 20:51

Futbulfen що да не се изцепя бе пич.Това ми е мнението.Преди години такива смешни отбори , като кипърският ги отнасяхме, като крава бодлив тел.А сега, докато ги гледах имах чувството, че се намирам на сцена от садо-мазохистичен филм и аз съм в ролята на мазохиста а наште играчи бяха садистите.И мога да им призная качествата, като такива , защото бая ме поизмъчиха.Освен това нали знаеш, че човек , като се поти обилно губи телесна маса а аз нямам нужда от отслабване. *joking*

tupka4a
01.04.2009 20:49

И аз като всеки българин: Италииииииияяяя!!!!

to6kovg
01.04.2009 20:47

Ние имаме само двама футболисти - Гошо футболистчето и Иванков

tupka4a
01.04.2009 20:46

Браво на момчетата!!! Дори и да не се класираме, показахме борбеност.Имаше грешки от страна на защитата, но мача си беше от голямо значение и успяхме да победим!!! Последните 2 мача бяха много борбени (2-ят замалко да си покажем манталитета), такъв футбол харесвам!!! Поздрави за целия български народ!!!

Samoletski
01.04.2009 20:41

Не се впрягайте много от коментарите на няколко пишлемета. И аз съм ЦСКА-р, но според мен Мъри върна духа в отбора и изгради колектив и то без Бербатов, Мартин Петров, Тунчев и Чавдар Янков. Иначе съм против да викаме чужденци да играят за България, пък и без това Томашич играе слабо. И Стоянов според мен няма място. FORZA ITALY

krasenco
01.04.2009 20:40

Евала на Мъри!Поне ги нахъса.Само трябва да разкара И.Стоянов,че рано или късно ще направи някоя голяма простотия и край с шансовете ни.Най-много ми хареса Манолев в този мач.С голямо Желание игра.
П.С>Аз съм от Цска

deko1991
01.04.2009 20:35

абей пу*ки кво викате против Стоилов нестига ча оправвя тоя окастрен отбор нестига че ни измъкна от калта ами сега се правите на простаци данеби да очаквате да играем като Бразилия ? Слезте на земята и бъдете благодарни за всяка победа независимо с колко и как *thinking*

Rooney_10
01.04.2009 20:33

хаха тука има много смешни коментари хахаха МЪРИ е много голям стратег даже...Само мога да ви кажа че победата не беше никаква изненада защото ги убихме тия цигани от игра . Вярно че ни понапънаха по едно време и то доста обаче като цяло нашите национали ги счупиха от игра и почти всяка атака ни беше голова !!!Това е моето мнение и понеже съм сигурен че се ще се намери някой които да възрази на него ще кажа предварително-В ТОЗИ САИТ ВСЕКИ ИЗРАЗЯВА СВОЕТО МНЕНИЕ БИЛО ТО ПОЛОЖИТЕЛНО ИЛИ ОТРИЦАТЕЛНО СПОРЕД ВАШАТА ГЛЕДНА ТОЧКА

Futbulfen
01.04.2009 20:32

браво на последния коментар .. момчето е от ц(*ка,но гледа реално и явно разбира от футбол за разлика от посочените по-долу .. никакво делене на левскари и чорбари когато става въпрос за България .. браво cesekarchetooo

bacardy_breezer
01.04.2009 20:32

Браво на момчетата !Заслужена победа, но този мач показа ,че гостуването в Кипър никак няма да е лесно.Днес определено имахме късмет ,ако късмета беше на страната на Кипър можеше и те да си тръгнат с 3те точки или поне с 1 ,затова ,когато играем в Лимасол трябва да сме максимално концентрирани ,ако искаме и там да вземем 3те точки *wink*

cesekarchetooo
01.04.2009 20:27

Много хубава победа! Накрая наистина бяхме малко като Опълченците на Шипка, но все пак уцеляхме и ги разпиляхме на контри. Ако не бяха пропуските на Велизар и Ивелин Попов, можехме да ги бием и с повече. Но все пак да не забравяме факта, че съдията направи огромен реверанс към нас, оставяйки в игра Манолев. Той пък изигра най-добрия си мач с национала. Освен него, бих отличил Стенли, Пелето и донякъде Телкийски. Велизар и Данчо също се включиха с желание, но направиха доста грешки. Защитата ни пак бе на приливи и отливи, но все пак в най-важните моменти се справяхме. Иванков отново бе на ниво. За Тинката нямам думи - старата пушка си е стара пушка. Прекрасно включване и на Макриев - супер завършване на триходовата комбинация. Рангелов и Попов също се раздадоха (много хубав първи гол) и през цялото първо полувреме тормозиха дефанса на Кипър. Все пак, мое лично мнение е, че изиграхме най-силния си мач от началото на квалификациите и играта ни от мач на мач се подобрява. Дано продължим така. БЪЛГАРИ ЮНАЦИ!

Futbulfen
01.04.2009 20:26

Тия баламурници дето пишат против Мъри изобщо не тряа да ни интересуват..а тоя лешпер beto не можеше по-жестоко да се изцепи..или ако може той ще е уникален *sick*

Samoletski
01.04.2009 20:25

Някои се изцепиха, че България играе по-добре без звездите си. Според мен ако Благо си играеше отдясно и ако Мартин беше на линия щяхме по-рано да решим нещата. Иначе продължавам да мисля, че Стоянов и Томашич нямат място в националния, и въобще какъв Българин е Томашич. *wonder*

ivailo_zizov
01.04.2009 20:22

Бравооооо, да не забравяме Ейре-Кипър 1:0, Ейре-Грузия 2:1(головетевлязоха в последните минути), така че браво, аз бях песимист, а ме опровергаха Кишишев и Телкийски...въобще избора въобще не ми харесваше, а то какво стана... Иванков блестящ, а другите се раздадоха като за последно,..без Манекена...бравооооо като се върнат и др... да му мислят противниците ни... мисля си, че Бербатов, а и др. контузени ще се отнесат по съвсем друг начин като се върнат в националния!!!

Futbulfen
01.04.2009 20:21

Добър мач на наще като цяло като изключим защитата..като визирам предимно Илиян Стоянов.Прекрасен капитан имахме както днес така и в Дъблин в лицето на Стилиян Петров и си мисля,че е много по-достоен да бъде капитан на нац.отбор..лентата трябва да остане на ръката му.Може би вече ставам банален,но отново ще подчертая,че играем по освободено,по бързо и доста по опасно без Барби..Не ми хареса и Благо в тоя мач,но според мен мястото му е гарантирано заради пряк свободните,които в съвременния футбол са много ценни.Айде ше стискаме палци за Италия довечера..дано сгазат Ейре

TJ
01.04.2009 20:15

CR_77:бъди умен майките не са виновни.и аз се радвам за победата но *sick* *joking*

my7k0o
01.04.2009 20:13

Сега тряа викаме малко за Италия, че тряа и те да си свършат работата

Rysalka
01.04.2009 20:12

Най-накрая победа,смея да отбелейа,че отново този мач бяха най добри Стилян и Манолев лично мое мнение *wink*

vsk
01.04.2009 20:07

Браво!За кой ли път ще се повторя че национала ни играе по добре без така наречените звезди с тяхните битки кой да командва на терена.Не-вярвах на Стоилов,Иванков и някои други но с чиста съвест мога да заявя че съм грешил относно тях - благодария ви за приятните мигове които ни доставихте с тази дългоочаквана победа.Вратата за ЮАР 2010 е широко отворена за национала ни.Успех и в предстоящите срещи!И както се казва : "-По добре грозна победа от колкото красива загуба"!Българи Юнаци!

lubo11
01.04.2009 20:07

аидеее 2-0 Димитър Макриев!!!! браво браво на момчетата иначе тежък мач беше, раздадоха се но пак казвам стахотен ход на Мъри да пусне Макриев не Божинов , хем не му рискува здравето хем даде шанс на един изключителен талант аиде честито

Rideri
01.04.2009 20:07

БРАВО български лъвове разкъсахте ги *smile*)) !!!!!

CR_77
01.04.2009 20:05

TJ: Маика ти не става бе педерас грозен ти българин ли си кав си бе мангал ходи ти ги води бе мрашляк..... Браво мом4ета сега да сма4каме и еире !!!!

mario1914
01.04.2009 20:04

Мъри се изложи много....явно сме орисани с по-слаби играчи да побеждаваме , ако е така то аз съм навит
*wink*

roommen
01.04.2009 20:01

TJ - да бе прав си съвсем определено е "по-зле " от всички предходни .
beto - явно сме орисани с по-слаби играчи да побеждаваме , ако е така то аз съм навит

magik1
01.04.2009 20:00

Браво на отбора .Без Бетбатов сме мн по-добри по обедине ни сме.Браво и на Макриев се пак е от моя град ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ

lubo_krika
01.04.2009 19:59

браво на нашите.Честита първа победа на всички.А аз даже и на точен ги хванах.САМО НАПРЕД ЮНАЦИ

beto
01.04.2009 19:58

След няколко легена с пот и изгризани от страх нокти най накрая можем да се отпуснем.Мъката свърши.Опълченците на Шипка оцеляха.Това е най слабият национален отбор на България през цялата и футболна история.И все пак честито!!! *smile*

roommen
01.04.2009 19:57

Всичко е добре когато завършва добре .Единственото което ми идва в ума в момента е "грозна победа ,ама ПОБЕДА".Можеби през второто полувреме изчаквахме противника да атакува и да се възползваме от някоя контра ,ама ми дойде в повече това да се случи в последната минута на продължението .

Pepsi_Twist
01.04.2009 19:55

Изключително приятна изненада !!! БЪЛГАРИ ЮНАЦИ !!!

SoTired
01.04.2009 19:53

най-накрая......откога го чаках този 2-ри гоооол *smile*

angel_hi
01.04.2009 19:52

Браво на нашите на 1-ви Април 1-ва победа и имаме шансове

TJ
01.04.2009 19:49

опълченците все едно играят с англия

torres_228
01.04.2009 19:41

Пич , как да ти кажа . 1-0 , гостита бързат ... ние правим по-слабо второ полувреме .. съдията ни побутва .. Така е общо взето и караме на контри . Ще треперим до края ! *sad*

lubo_krika
01.04.2009 19:38

момчета как върви мача.не ми се отваря сайта на бгтелевизия

bacardy_breezer
01.04.2009 19:38

съдЯта е българин ма май ти не си , поне като ти гледам правописа *sick*

torres_228
01.04.2009 19:36

Ако не е Иванков до ся резултата да е 1:2 .. Треперим ... *thinking*

tamplier
01.04.2009 19:11

Този Илиян Стоянов трябва да гледа мачовете на националите по телевизията,в компанията на Телкийски и Б.Георгиев

bacardy_breezer
01.04.2009 19:09

Кипър ще натисне през това 2ро полувреме.Трябва да сме внимателни ,защото е по-добре победа с 1 гол отколкото равен...

Pechenqgata
01.04.2009 19:07

Трябва да им хакнем поне още 1 гол а ако са 2 още по добре , абе една подеда с 3:0 ще изглежда доста добре *wink*

bqsa
01.04.2009 19:03

Виждам *stop* .Правописа ти е страшен. *sick*

Crissstiano
01.04.2009 18:55

Мисля че и след завръщането на Берабтов Рангелов трябва да е титуляр,може би ще са добра двойка и мисля че е време Мъри да се усети за Стоянов

BMX_LoVeCa
01.04.2009 18:55

Бравооо...само да продължават така и да вкарат още 1 че като ги гледам във защита *sick*

roommen
01.04.2009 18:55

Хубаво е че водим в резултата ,обаче момчетата ни мислят вече мача за решен .Разбирам че не е необходимо да изразходват много физически сили през първата част , но започваме отново старата песен -отпускаме се и чакаме съперника сам да се победи или да стигнем лесно до гол .Дано Стоилов ги постегне на полувремето ,че последните 20 мин. са като разпасана команда .А отпусканията в играта водят до по-малко концентрация и безхаберна игра каквато показа на моменти защитата , визирам Стоянов който е много хазартен днес и ако съдя беше онзи плешивия англичанин ,забравих му името можеше вече да сме с двама по малко на терена.

beto
01.04.2009 18:54

Единственото хубаво нещо през това първо полувреме е , че водиме в резултата.Но......с хубавото до тук.Защитата и особено Илиян Стоянов са безобразни.И хубаво, че срещу нас играе Кипър а не Италия примерно, защото резултата можеше да бъде и друг.А отгоре на това стигнахме и до унизителната ситуация и съдиите да ни помагат срещу тия островни анонимници.СРАМ!

Futbulfen
01.04.2009 18:52

Силно първо полувреме..или по-точно първа половина на полувремето.Искам да отлича Мечо Телкийски,който бе много плют от чорбарите миризливи..Стилиян,Попето и Митко Рангелов..двете недорозомения са Илиян и Благо *sick* тряа там да се мисли за промени

AdamirdaKosta
01.04.2009 18:48

bqsa

Адамир Да Кошта не е турско име, а бразилско и не е на футболист, дришня изсипана, а наще лъфчитъ са изсипани насрани манекени *sick*

TJ
01.04.2009 18:48

Стоянов си прави сапуко *sick*

bqsa
01.04.2009 18:41

Аман от фесове *joking* пусни си Галатасарай да гледаш

torres_228
01.04.2009 18:41

Виждате ли , как кипърците се мъчат да ни претиснат .. не се кефете все още нищо не се знае ! Тряа да търсим 2ри гол !! *smile*

angel_hi
01.04.2009 18:20

Щи ги разбием Кипър не показват нищо

Pepsi_Twist
01.04.2009 18:11

Браво на нашите ! Макар и да е рано , едно предимство е много полезно *wink*

bacardy_breezer
01.04.2009 17:57

И глейте сега българската простотия кво освиркват химна на Кипът.В Ирландия на нашия химн да се чу освиркване ? Хората са цивилизовани...Много ме е яд ,че не можах да отида на мача ,но се надявам да победиме

Docker
01.04.2009 17:52

Ми то не пречи да копираш и да изпращаш,освен ако не искаш да му изпращаш MMS-и *joking*

peshky_
01.04.2009 17:47

имам ама трябва да пращам смс-и от нета на баща ми че не е в БГ и наи лесно си му копирам при гол и др и пращам *joking*

bacardy_breezer
01.04.2009 17:42

Едва ли все пак го дават по БНТ *wink* телевизор ли нямаш ?
*joking*

peshky_
01.04.2009 17:39

неразбрах winner ще го предава ли пряко *joking*