Прандели остава начело на Италия дори и при провал на Евро 2012

16:43
Прандели остава начело на Италия дори и при провал на Евро 2012
Италия планира да запази на поста старши треньор на националния отбор по футбол Чезаре Прандели без значение от резултатите на европейското първенство в Полша и Украйна. Президентът на италианската футболна федерация Джанкарло Абете каза днес, че "резултатите на европейското първенство няма да окажат никакво влияние на поста на Прандели".

Италия е съперник на България в групата на световните квалификации за Мондиал 2014 в Бразилия. Чезаре Прандели подписа четиригодишен договор с италианската федерация, заменяйки на поста Марчело Липи след отпадането на "адзурите" след първата фаза на Мондиал 2010 в РЮА.

"Имам договор с националния отбор до 2014-та година и искам да го изпълня. Европейското първенство ще бъде тест за мен, както и за всеки друг треньор", заяви Прандели. Италия ще играе в група С на Европейското първенство с актуалния европейски шампион Испания на 10-ти юни, четири дни по-късно с Хърватия и на 18-ти юни с Република Ирландия.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Kotov
14.05.2012 18:31

евала прандели е добър треньор заслужи си го италия играят добър футбол доста агресивен и може да ги направи шампиони *smile*