Адвокаат: Целта на Русия е финал на Евро 2012

13:23
Адвокаат: Целта на Русия е финал на Евро 2012
Холандският селекционер Дик Адвокаат заяви, че целта пред водения от него руски национален отбор ще бъде класиране на финала на Европейското първенство в Полша и Украйна.

"Задачата на националния отбор на Русия по футбол е класиране за финала на шампионата на Европа", заяви Адвокаат. Според холандеца тази цел е напълно постижима.
"Трябва да покажем максимума на възможностите си. Руските футболисти са от висока класа. Смятам, че е напълно в силите ни да се борим за призовите места. На шампионата в Полша и Украйна отборът е готов да се представи не по-слабо от Евро 2008 в Австрия и Швейцария, където под ръководството на Гуус Хидинк стигна до бронзовите медали", каза Адвокаат.

За холандеца това ще бъдат последните мачове на кормилото на Русия. След Евро 2012 той напусна поста национален селекционер, за да поеме ПСВ Айндховен.

"Това, че напускам след Евро 2012, по никакъв начин няма да окаже влияние на работата ми. В момента мислите ми са насочени изцяло върху доброто представяне на националния отбор на Русия", каза 64-годишният специалист.

Той определи нападателя на Зенит (Санкт Петербург) Андрей Аршавин за капитан на отбора на Евро 2012, което започва на 8 юни.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

gQg
14.05.2012 15:30

Тоз май е някакъв вярващ...