Пеев се разписа при победа на Амкар, Благой бележи за Терек

18:20
Пеев се разписа при победа на Амкар, Благой бележи за Терек
Георги Пеев се разписа от дузпа при победата на Амкар с 4:1 у дома срещу Волга в среща от последния 44-и кръг на втората половина на руското футболно първенство.

В друга среща Благой Георгиев се разписа при равенството 1:1 на Терек Грозни като гост на Криля Советов.

В двубоя на Амкар българинът Пеев започна в титулярния състав и остана на терена до 86-ата минута, когато бе заменен от Марко Блажич. В 69-ата минута на двубоя Пеев се разписа от дузпа и направи резултата 3:1, а веднага след това получи жълт картон. Захари Сираков също започна в титулярния състав на Амкар и остана на терена през всичките 90 минути на двубоя. Останалите попадения в полза на тима от Перм бяха реализирани от Волков, Новакович и Суботин. Голът за гостите от Волга бе дело на Бибилов от дузпа в 13-ата минута. При нарушението за 11-метровия наказателен удар вратарят на домакините Нарубин получи жълт картон. При реализираната от Пеев дузпа в 69-ата минута изгонен от игра беше и Померко от гостите.

Амкар Перм завършва на второ място във втората половина на класирането в руското първенство с актив от 55 точки. В друга среща от кръга Терек Грозни завърши наравно 1:1 навън срещу Криля Советов, като голът за гостите бе реализиран от Благой Георгиев още във втората минута. Само 11 минути по-късно Сергей Корниленко изравни в полза на тима от Самара. В 55-ата минута Георгиев получи жълт картон.

Терек завършва на трето място във втората осмица на класирането с 52 точки.

От руския футболен елит изпадат Том Томск и Спартак Налчик, а Волга и Ростов ще играят плейоф за оставане в елитната група.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация