Залог на деня: Ийст Рифа – Ал Рифа (познат)

15:51
Залог на деня: Ийст Рифа – Ал Рифа (познат)
Уважаеми потребители, Winner.bg и Георги Сотиров продължават станалата вече традиционна рубрика  - "Прогнозите на специалиста".

Тя се обновява всекидневно и в началото си съдържа прогноза само за един мач, под заглавието "Залог на деня".

Мачовете, за които намирате прогнози в тази рубрика, ще бъдат както от популярните европейски първенства, така и от по-екзотични футболни страни, но задължително ще се съдържат в предварителната програма от Играта на Winner.bg.


Започваме да водим и месечна статистика, която да показва реалните резултати от прогнозите.

Статистика:

м. Април: 30 познати от общо 44 мача - 68.2% успеваемост

Залог на деня за 11.05.12г.:



Първенството на Бахрейн не трябва да се подценява, защото знаем колко близо е националният отбор на Бахрейн до България в ранглиста на ФИФА. За мащабите на Бахрейн отборът на Ал Рифа може да се определи като доста голям, утвърден и най-важното постоянен клуб в своето представяне. В последните 3-4 години клубът неизменно е част от тройката на бахрейнския футбол, но не е ставал шампион на скоро, а в момента е лидер и има уникалната възможност да се поздрави със шампионската титла. До края на кампанията остават, ако изключим тази среща, само още две. Такъв шанс се отдава много рядко пред клуба, дори исторически погледнато и той трябва да се възползва по най-точния начин с 3 победи до края. Днешният съперник е най-лекият възможен от всички в класирането и е последен. И в Бахрейн както и в повечето по-малко популярни първенства има 2-3 отбора, които са т.нар. грандове, а останалите изостават фрапантно от тях във всяко едно отношение. Причината и този сезон Ал Рифа да е част от грандовете е засиленото международно присъствие в клуба не характерно за повечето от тимовете там. Треньорът на отбора в момента е португалец, като в селекцията има сръбски състезател, а защитата се управлява от бразилски стопер, а атаката се води от негов сънародник на име Рико, който постоянно бележи и в 12 срещи има 10 гола за клуба. Най-показателни за нивото и класата на клуба ще бъде съпоставка с останалите тимове в страната. Основният конкурент на Ал Рифа за титлата Мухаррая победи в изминалия кръг настоящия опонент на Ал Рифа, Ийст Рифа и то като гост със звучното 0:7. В изиграните 3 пълни минали шампионата днешните гости има натрупани общо за 3 пълни сезона само 3 загуби в гостувания, а в изминалия сезон останаха непобедени навън. В момента гостите са с показатели 5-1-1 навън и отбраняват преднината си от 2 точки три кръга преди края пред втория Мухаррая, който е миналогодишния шампион. Ийст Рифа не се справи с останалите тимове в елита и почти сигурно ще изпадне. Изминалия сезон отборът на домакините не беше част от елита, а сезон преди това отново финишира последен в елитната дивизия и изпадна. При страхотната мотивация на Ал Рифа днес не се знае какво очаква домакините. Възможна е резонна загуба предвид, че гостите се нуждаят от три точки просто, но може и да се получи някой ураган от попадения както в изминалия кръг срещи другия претендент за титлата и домакините да бъдат смазани. Ийст Рифа оформи показатели 2-0-4 вкъщи до тук, като победи само 2-та тима него в таблицата и показа, че не подхожда на елита. Ал Рифа е в серия от 3 поредни победи над опонента си и предвид значението на трите точки сега трябва да го победи с цената на всичко, дори да не го разбие категорично.


Прогноза: 2, коефициент 1.49

Георги Сотиров



Прогнозите на редакторите в Winner.bg са изразяване на лично мнение и имат единствено информативна цел.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

author1ty
11.05.2012 19:43

90+' East Riffa 2-3 (0-1) Riffa Club

Ххехехеххе какъв късмет изкара

author1ty
11.05.2012 19:24

да даваш мачове с коеф над две ще е наистина майсторство...а и едва ли ще ти се сърдят толкоз в сайта

author1ty
11.05.2012 19:23

Сотиров... има един милион причини да се избягват мачове с ниски ставки...основната е ПАРИ, а те са целта на всеки играч... най-лесно на един отбор е да загуби мача.... при хубав коеф. за другия отбор това се случва често.../справка Поханг, Рифа и още мноооого други/ Проблем при теб е, че гониш процента на успеваемост, а не даваш мачове с хубави коеф. като днес - Athlone Town - Mervue United -1 , Besiktas JK Trabzonspor -1 та дори си мисля, че и AS Monaco Troyes AC е еденца

author1ty
11.05.2012 19:14

Бешикташ - Трабзонспор - 1 с коеф. 2.30!!! Мача е твърд... а и Бешикташ вкъщи трудно греши

Tenlive
11.05.2012 18:31

Сотиров,надявам се този да го познаеш,че съм ти се доверил безприкословно*cigarette*

plame_1914
11.05.2012 16:57

Това да предлагате мачове с коефициент 1,30-1,40 за избор на деня е жалко!Всеки знае,че 1-я е фаворит срещу последния,опитайте се да предскажете нещо изненадващо и най вече сами да си пишете резюмето!