Серхио Лобера е новият помощник-треньор на Барса

13:13
Серхио Лобера е новият помощник-треньор на Барса
Малкоизвестният Серхио Лобера ще бъде помощник на новия старши треньор на Барселона Тито Вилянова, съобщават днес двата най-тиражни каталански вестника Спорт и Ел Мундо Депортиво.

Вилянова, който до момента беше асистент на Хосеп Гуардиола, поема поста от юни, когато досегашния наставник си тръгва. Както е известно, бившият дефанзивен полузащитник на Барселона заяви, че четири години под напрежение са прекалено много за него и заради умората е време да напусне.

Очакваше се Вилянова да вземе за помощник някой от бившите футболисти на Барселона от поколението на Гуардиола- Гийермо Амор или уволнения от Лех (Познан) преди два месеца Хосе-Мария Бакеро. Той обаче направи доста неочакван избор- спря се на 34-годишния Серхио Лобера, който в момента е треньор на отбора от трета лига Сеута.

Лобера има същата съдба като Вилянова. Продукт на школата на Барселона, но не успял да направи сериозна кариера като играч.

Той се записва да учи и след като приключва с образованието започва работа като треньор в Академията Ла Масия на деца от подготвителните групи. След няколко години работа в различни възрасти, Лобера напуска Барселона и отива на работа в други клубове. Все пак Лобера познава и някои от младата смяна, която сега влиза в първия отбор на Барселона. Той е изградил за футбола Кристиян Тейо, Исаак Куанка и Джонатан дос Сантос.

Според вестник "Спорт", назначението на Лобера ще бъде обявено след финала за Купата на Испания срещу Атлетик Билбао на 25-и май.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Manower
11.05.2012 13:52

Хората са го измислили, в клуба си знаят работата! Дори случайно догодина да е лоша за нас, което е малко вероятно, това не трябва да притеснява никой. Отбора в момента леко полеко се опитва да смени вече по-възрастните играчи с нова кръв и този преход е нужен за развитието на клуба. Барса е и ще била на върха!