Убедителни победи за Сантос и Универсидад в Копа Либертадорес

12:16
Убедителни победи за Сантос и Универсидад в Копа Либертадорес
Нощта в Копа Либертадорес беше една от най-резултатните в историята на турнира, след като в три мача бяха отбелязани 17 гола. Най-сериозно е постижението на Универсидад де Чили, който успя да заличи пасив от 1:4 от първата среща срещу Депортиво Кито и след победа с 6:0 се класира за четвъртфиналите.

Бразилският Сантос Сао Пауло разгроми Боливар Ла Пас с 8:0 и се класира също напред, както и Флуминензе - спечелил срещу Интернасионал Порто Алегре с 2:1 във втората среща.  Феновете на Универсидад де Чиле - актуалният носител на Копа Судамерикана, устроиха истински празник на стадиона Естадио Насионал в Сантяго, като още до почивката техните любимци бяха заличили пасива и водеха с 3:0.

Полузащитникът Жуниор Фернандеш вкара два гола, а един добави Марсело Диас. След почивката Еухенио Мена в 56-ата минута вкара за 4:0 с удар от 5 метра, а накрая Анхело Енрикес заби още два гола в рамките на три минути между 71-ата и 74-ата за крайното 6:0.

Супер-селекцията на Сантос нямаше никакви пречки да бележи гол след гол във вратата на Боливар на стадион Вила Белмиро. Звездата Неймар вкара едно попадение от дузпа в 21-ата минута, след което добави и още едно в 36-ата. Блумер Елано добави два, както и Пауло Енрике Гансо, на когото втория гол беше от над 25 метра от свободен удар. Ветеранът Алан Кардец и Боржес също се разписаха. Флуминензе, който до момента няма спечелена Копа

Либертадорес, се промъкна щастливо напред след 2:1 на стадиона на Ботафого- Енженао, срещу Интернасионал (Порто Алегре). След нулево равенство в първата среща, гостите от северната част на Бразилия откриха резултата в 13-ата минута чрез Леандро Дамиао. За късмет на домакините обаче Леандро изравни след само две минути, а ветеранът Фред сложи главата си на центриране от дясно в последната минута на първата част за 2:1- резултат, който се запази до края на срещата.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

demetrio
11.05.2012 12:21

Надявам се Унив. Де чили да спечелят тази година

mitko911
11.05.2012 12:20

Тези бразилци май не обичат много защитата *joking*