Шахтьор спечели шампионската титла на Украйна за 7-и път

11:12
Шахтьор спечели шампионската титла на Украйна за 7-и път
Шахтьор Донецк спечели за трети пореден и общо за седми път шампионската титла на Украйна, след като в среща от последния 30-и кръг разби с 3:0 Александрия и изпрати съперника си във втора дивизия.

Мачът не носеше никаква интрига и още до 30-ата минута домакините водеха с 2:0 с попадения на бразилеца Вилиан в 16-ата минута и на Хенрик Мхитарян в 28-ата. Крайното
3:0 оформи Йевхен Селезньов 11 минути след началото на второто полувреме. За гостите от Александрия не играха българите Виктор Генев и Димитър Макриев.

Въпреки слабия сезон в Европа, Шахтьор се реабилитира в пълна степен пред своите привърженици, след като завърши годината с дубъл- титла и купа на страната. Така футболистите на най-богатия украинец Ринат Ахметов завършиха със 79 точки, с 3 пред големия си съперник Динамо (Киев), който пък приключи 1:1 с Таврия (Симферопол) на собствен терен.

Българският полузащитник Велизар Димитров не игра за Металург Донецк, който падна с 1:2 при гостуването си на Иличевец. Поражението остави отбора на Велизар на 7-о място в крайното класиране, но това едва ли е помрачило настроението на футболистите, които си гарантираха участие в Европа с достигането до финала за Купата на Украйна.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация