Илиев и Миланов с победи в румънското първенство

11:05
Илиев и Миланов с победи в румънското първенство
Победи постигнаха българите, които се състезават в румънското първенство в 31-ия кръг на местната лига. Защитниците Живко Миланов и Валентин Илиев бяха титуляри съответно за Васлуй и Стяуа Букурещ, а тимът на бившия играч на Левски излезе на 1-о място в класирането след успех с 2:1 като гост на Пандури (Търгу Жиу).

Миланов игра цял мач и се отличи с няколко добри пробива по дясното крило. Домакините, които при победа щяха да влязат в местата за Лига Европа, откриха резултата в 21-ата минута чрез ветерана Войкулет. В 76-ата минута обаче бразилският голмайстор на Васлуй- Уесли да Лопес, изравни от дузпа. Централният защитник и капитан на Васлуй Мариус Константин беше изгонен от терена с червен картон в 83-ата минута, но въпреки това Пап донесе успеха, възползвайки се от грешка на защитата на домакините.

Валентин Илиев също игра цял мач, а Стяуа се наложи с 1:0 над Чъхлаул (Пятра Нямт). Победното попадение вкара Новак Мартинович в 61-ата минута.

Васлуй води в класирането с 61 точки, колкото има ЧФР Клуж,но с мач по-малко и по-лоша голова разлика. На 3-а позиция Стяуа с 59, пред Рапид с 57 и Динамо с 56.

Нито един от тримата българи в Конкордия (Кяжна) не игра при успеха с 2:0 на този тим над Астра (Плоещ). Милен Лахчев и Йордан Господинов останаха на резервната скамейка, а Пламен Крумов не беше в групата. С този успех Конкордия почти се спаси от изпадане, тъй като събра 39 точки и се изкачи на 11-о място.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация