Министър Нейков провери спортните обекти в Габрово

17:54
Министър Нейков провери спортните обекти в Габрово
"Над 60 спортни обекта сме направили в цялата страна за 2,5 години за масов спорт. Всичко останало е свързано с олимпийските ни бази - Спортпалас, Белмекен, Дианабад, в които се готвят националните ни отбори", каза при посещението си в Габрово министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков.

Целта на визитата му е да се запознае със състоянието на спортните обекти в града и да наблюдава тренировки по различни видове спорт.

Министърът заяви още, че с новия закон за публично-частно партньорство се цели да се регламентира ползването на спортните обекти и тяхното управление, за да се влагат повече инвестиции в тях.

В момента в Габрово има спортни обекти, които се финансират от МФВС, сред които са и залите за вдигане на тежести и хандбал на стадион "Христо Ботев".

"МФВС помага не само на федерациите, а и на отделните градове за реновирането на спортните обекти, като обединяваме усилията си с общините. Така постепенно и поетапно вървим напред", добави Свилен Нейков.

При посещението си в Габрово министърът на спорта наблюдава тренировка по хандбал в спортна зала "Орловец". Възпитаниците на хандбален клуб "Бъки" водят своите занимания там по спечелен проект по програма "Спорт за децата в свободното време" на МФВС.

На игрището с изкуствена трева в комплекс "Христо Ботев" министърът се запозна с младите футболни таланти от ФК "Янтра 1919", които също тренират любимия си спорт по спечелен проект към МФВС. Министърът подари футболни топки на децата от клуба. Свилен Нейков посети и тренировките по акробатика, скокове на батут, спортна стрелба, бокс, вдигане на тежести, които се провеждат също в комплекс "Христо Ботев".

При посещението си в Габрово министър Нейков имаше работна среща с кмета на общината Таня Христова, директорката на Общински спортни имоти - Габрово Росица Бакърджиева, която е и президент на федерацията по хандбал, Добромир Проданов - заместник-председател на Общинския съвет и председател на постоянната комисия по спорта, треньори и спортни деятели.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация