Лига 1 навлиза в решителна фаза два кръга преди края

16:23
Лига 1 навлиза в решителна фаза два кръга преди края
Само два кръга преди края на сезона, френското първенство по футбол навлиза във своя пик и три тима се борят за спечелване на титлата. Основен фаворит обаче е Монпелие, който може да спечели първа шампионска купа в клубната си история, ако победи Лил, а Пари Сент Жермен не успее да вземе три точки срещу Стад Рен.

"Когато хората казват, че сме в затруднено положение, ние показваме, че сме бойци. Ние обичаме да бъдем тествани под високо напрежение и приемаме предизвикателствата. Виждате, че не допускаме фатални грешки и винаги се изправяме срещу сложните задачи, които се изправят срещу нас", заяви защитникът на Монпелие Бенжамин Стамбули.

Съперникът в следващия кръг Лил също има шанс да спечели титлата, с която триумфира през мината година. Отборът изостава на пет точки от Монпелие само два кръга преди края на сезона.

"Победа от гостуването в Монпелие е много трудна задача, но ние нямаме какво да губим в този мач. Ако успеем да спечелим срещата, ще вземем три точки, а в последния кръг всичко може да се случи. След като си осигуриха третото място и на практика, футболистите почувстваха глад за успехи. Ще направим всичко, което зависи от нас, за да спечелим второто място, а евентуално да атакуваме и първата позиция", заяви с увереност старши треньорът на Лил Руди Гарсия.

Олимпик Марсилия спечели титлата през 2010 година, Бордо я вдигна през 2009, а Олимпик Лион беше шампион през 2008, както и в предните шест години. Ако Монпелие не успее да завърши на първо място, това най-вероятно ще направи Пари Сент Жермен.

"Не трябва да се предаваме, а да вярваме в нашите сили до самия край на шампионата. До него остават цели два мача. Нещата не зависят само от нас, но се надявам резултатите да бъдат в наша полза. В този случай можем да се борим за титлата", каза бразилският халф на ПСЖ Нене.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

alePSG
12.05.2012 23:08

ПСЖ направи победа и хикс срещу Монпелие и сега е ред и на Лил да си вземе своето от тях!

aa2
10.05.2012 16:41

Х или победа за Монпелие и титлата е тяхна.Давайтеееее, смажете Лил!!!*cup**cup**cup*