Фенове на Бари искат футболистите да губят заради залози

13:09
Фенове на Бари искат футболистите да губят заради залози
Италианската полиция арестува група фенове на отбора от Серия "Б" - Бари, по подозрение, че са принуждавали футболистите на своя тим да губят мачове, на които са заложили, съобщиха медиите на Апенините.

В информацията не се уточнява броя на арестуваните, но вероятно обвинения ще бъдат повдигнати срещу трима от тях. Бившите играчи на Бари - Марко Роси и белгийския вратар Жан Франсоа Жийе, са разказали пред прокуратурата в Бари, че са получавали заплахи преди три мача през миналия сезон, когато тимът играеше в елитната Серия "А".

Роси и Жийе, които в момента играят съответно в отборите от Серия "А" - Чезена и Болоня, твърдят, че не са се поддали на провокациите от страна на феновете и не са играли симулативно.

Разследващите са насочили вниманието си и към евентуална уговорка на регионалното дерби Бари - Лече, което гостите от Лече спечелиха с 2:0 и се спасиха от изпадане, докато Бари вече нямаше теоретични шансове за оставане в елита. Заради подозренията през април полицията арестува Андреа Масиело, който си вкара автогол в мача, както и двама
букмейкъри.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация