Залог на деня: Нистру – Дачия Кишинев (познат)

12:13
Залог на деня: Нистру – Дачия Кишинев (познат)
Уважаеми потребители, Winner.bg и Георги Сотиров продължават станалата вече традиционна рубрика - "Прогнозите на специалиста".

Тя се обновява всекидневно и в началото си съдържа прогноза само за един мач, под заглавието "Залог на деня".

Мачовете, за които намирате прогнози в тази рубрика, ще бъдат както от популярните европейски първенства, така и от по-екзотични футболни страни, но задължително ще се съдържат в предварителната програма от Играта на Winner.bg.


Започваме да водим и месечна статистика, която да показва реалните резултати от прогнозите.

Статистика:

м. Април: 30 познати от общо 44 мача - 68.2% успеваемост

Залог на деня за 10.05.12г.:

 

В началото на този месец в рубриката Залог на деня стана дума за нивото, на което се намира Дачия Кишинев спрямо останалите тимове в Молдова и че само Зимбру и Шериф могат да бъдат адекватни съперници в дългосрочен план на миналогодишния шампион. Дачия вървеше към поредна титла, но не издържа на темпото, което се налага от тимовете в Молдова, с общо до 5 грешни стъпки в рамките на цяла кампания, а и сериозно запълненият лазарет оказа влияние на представянето и отбора. Гостите днес не успяха да запишат победа в последните си две срещи в първенството и отстъпиха лидерството на дълго чакалия това Шериф Тираспол. Шериф не успя да победи Дачия този сезон и нито един от преките сблъсъци, но се оказа лидер в ключова част от сезона. До края на кампанията остават твърде малко кръгове, а разликата от Шериф е 4 точки и победата днес е не просто належаща, а абсолютно задължителна. Опонентът също е демотивиран и няма причина да окаже сериозен отпор, а и представянето му вкъщи е слабо със само 4 победи до тук в надпреварата. Нистру Отаци има домакински показатели 4-5-5, като няма причина да оказва сериозен отпор и днес, защото се намира на 7-мо място в таблицата от 12 тима и нито може да изпадне нито да мисли за европейско представяне. Осъзнавайки тези обстоятелства състезателите на домакини сериозно занижиха формата си в последните срещи, като не записаха победа в последните 3 срещи в първенството, а и се превърнаха в отбор източник на точки за останалите нуждаещи се тях. В цялото първенство до тук не е имало случай, изключае последния, в който Дачия да няма победа в два поредни мача, а трети ще е фатален за цялостната развръзка на кампанията. Хегемонията на няколкото тима в Молдова е страхотна, но Шериф не е застрахован от грешки до края и драма може да се получи. За целта днешните гости трябва да възвърнат предишната си форма моментално. Това подсказва и фактът, че след контузия в състава им се завръщат двама от офанзивните молдовски национали и шансът да видим попадения от тях е доста голям. От последните си 4 визити тук Дачия спечели три, а общо в момента е в серия от 3 поредни победи над Нистру. Дачия е страхотна навън с показатели 10-2-2 като последната 2-ката в тази статистика се получи в предишното гостуване. Значимостта на Дачия за молдовския футбол в подобна на тази на Розенборг за Норвегия или Селтик или Рейнджърс за Шотландия и в каквато и криза да се намира отборът и каквито и проблеми с контузени да има, които от днес реално постепенно намаляват, те трябва да спечелят тук, дори само с името и авторитета си.

Прогноза: 2, коефициент 1.54

Георги Сотиров



Прогнозите на редакторите в Winner.bg са изразяване на лично мнение и имат единствено информативна цел.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

greenhool
10.05.2012 15:03

Остави го това румънско Сотирее С: / Евиан Тонон : Лион - Х

greenhool
10.05.2012 17:28

и 1 му отива,но в никакъв случай 2 *joking*

holigan4e
10.05.2012 17:17

как Х бе не говори така , писал съм го 1-ца *joking*