Армения взе холандски спец преди мачовете с България

14:11
Армения взе холандски спец преди мачовете с България
Футболната федерация на Армения е постигнала споразумение с холандския професионален треньор Раймон Верхейен, който ще се присъедини към спортно-техническия щаб на националния отбор на стараната.

"Ще обявим отговорностите на Верхейен, когато споразумението бъде финализирано и холандският специалист подпише и последната част от договора си", каза селекционерът на Армения Вардан Минасян.

Раймон Верхейен е бил част от треньорските щабове на Холандия, Русия и Южна Корея, като има участие на три световни и на три европейски първенства с тях. Той също е работил в редица европейски клубни грандове, сред които Барселона, Челси, Манчестър Сити и Зенит Санкт Петербург.

Роденият в Амстердам треньор беше в София като асистент на Гари Спийд в последния официален мач на мениджъра на Уелс, преди той да се самоубие. Освен това Верхайен е работил за националните отбори на Холандия, Русия и Република Корея, като с тях е бил на три Световни и три Европейски първенства. Верхайен ще има възможност да разузнае на живо България и в контролата срещу Холандия на 26 май.

Както е известно, националният отбор на България е в една квалификационна група за Световното първенство през 2014 година с тима на Армения. Другите ни съперници са Италия, Дания, Чехия и Малта. Първият мач на трикольорите с Армения ще се изиграе на 11 септември тази година в София.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация