Официално: Маурисио Пелегрино е новият треньор на Валенсия

12:38
Официално: Маурисио Пелегрино е новият треньор на Валенсия
Ръководството на Валенсия обяви днес, че официално е назначило аржентинеца Маурисио Пелегрино на поста старши треньор на мястото на напусналия Унай Емери.

Маурисио Пелегрино е новият старши треньор на Валенсия за следващите две години, се казва в официалното становище на клуба, публикувано в интернет.

От дълго време се знаеше, че Унай Емери напуска клуба, въпреки че той класира отбора на 3-о място в Примера дивисион след Реал Мадрид и Барселона. Така валенсианците ще играят за трета поредна година в Шампионската лига. Сега Емери ще продължи
работата си в Спартак Москва, който от дълги години се опитва безуспешно да се върне към старата си слава.

Работата в московския Спартак обаче ще бъде истинско изпитание за Емери, като се знае неприязънта на ръководството от средно ниво към чуждите треньори. Така например с постоянните си интриги и критики от самото начало местната легенда Олег Романцев и Валерий Карпин успяха да изгонят Михаел Лаудруп, след което Карпин пое треньорската роля. Сега Романцев и Карпин отново са в клуба.

Пелегрино е бивш защитник в тима на Валенсия от 1999-та до 2004-та година и спечели две титли в Испания и Купата на УЕФА. Той е бил треньор на няколко юношески формации на Валенсия, както и помощник на Рафаел Бенитес в Ливърпул и Интер.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация