"А" група няма да бъде попълвана при отпадане на отбори заради лиценз

12:12
"А" група няма да бъде попълвана при отпадане на отбори заради лиценз
Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов намекна днес, че към този момент оптимален вариант за българската "А" група е тя да бъде от 12 отбора. Михайлов даде тази сутрин интервю за ТВ 7, в което отговори на нападките от вчера на Христо Стоичков, както и дискутира други проблеми на играта в нашата страна.

"Първо искам да кажа, че който не получи лиценз, отпада от състава на "А" група и тя няма да бъде попълвана отдолу. Новия формат на лигата ще бъде решен след като станат ясни отборите, които ще получат лиценз. Клубовете нямат пари, но това е една стъпка, която би трябвало да вдигне нивото", каза още Михайлов.

"Аз съм готов да направя тази промяна. До края на месеца ще се съберем с колегите от Изпълкома и ще видим кой взима лиценз. Тогава ще получим и доклада от лицензионната комисия. Виждам, че е време за тази стъпка, а в обществото се иска от доста време. Миналата година нямаше как да го направим, защото беше заложено в нормативните документи от колко отбора е "А" група, от колко е "Б"."

Михайлов припомни как преди 7-8 години имаше експеримент с 14 отбора, който бил неуспешен, както и въвеждането на плейофи в едната от годините.

"Сега ако са 12 отбора в "А" група, имаме два варианта. Може да се направят две плейофни групи по 6 отбора във втората фаза, а също така и да се изиграят три етапа - общо 33 кръга, както експериментирахме в "Б" група", мотивира се Боби Михайлов.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Meda
08.05.2012 15:18

Ще стане нещо като в Швейцария *whistle* Аз съм за *cigarette*

_KaTaLuNeCa_
08.05.2012 14:50

Няма да е зле,също така трябва да се намали почивката между полусезоните.Ще видим какво ще стане,само приказки има за момента,но трябва и действия *smile*