Дел Боске обявява окончателния състав на 27 май

15:09
Дел Боске обявява окончателния състав на 27 май
Пълният състав на испанския национален отбор за Европейското първенство по футбол ще стане ясен не по-рано от 25-и май, когато е финалът за Купата на страната между Барселона и Атлетик Билбао.

Всъщност на Испания дел Боске намекна, че съставът няма да бъде анонсиран целия наведнъж, а постепенно и на етапи. Първата група футболисти за Евро 2012 ще бъде обявена на 15-и май, а десет дни по-късно ще се изнесат пред медиите още играчи. Окончателният състав Дел Боске и федерацията ще изпратят в УЕФА на 27-и май.

Той ще разговаря и с двамата футболисти от Челси, които ще играят на финала в Шампионската лига веднага след мача в Мюнхен. Това са Фернандо Торес и Хуан Мата, като те също са варианти за състава и могат да научат дали са ангажирани за Евро 2012 след този мач.

Със сигурност на Испания ще липсва водещият реализатор от последните години- Давид Вия. Дел Боске разговарял с Пеп Гуардиола, който потвърдил, че няма как Вия да бъде във върхова форма за Евро 2012. При това положение треньорът ще обмисли и кандидатурата на Раул, който в последните две години напарви много добри мачове с германския Шалке'04.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

ivanrealmadrid1
06.05.2012 17:08

йоренте и солдадо за мен това е най-добрия избор за нападение раул и торес също