Залог на деня: Порто – Спортинг Лисабон (загубен)

15:04
Залог на деня: Порто – Спортинг Лисабон (загубен)
Уважаеми потребители, Winner.bg и Георги Сотиров продължават станалата вече традиционна рубрика - "Прогнозите на специалиста".

Тя се обновява всекидневно и в началото си съдържа прогноза само за един мач, под заглавието "Залог на деня".

Мачовете, за които намирате прогнози в тази рубрика, ще бъдат както от популярните европейски първенства, така и от по-екзотични футболни страни, но задължително ще се съдържат в предварителната програма от Играта на Winner.bg.

Започваме да водим и месечна статистика, която да показва реалните резултати от прогнозите.

Статистика:

м. Април: 30 познати от общо 44 мача - 68.2% успеваемост

Залог на деня за 05.05.12г.:



Този двубой предлага едно от класическите дербита в Португалия. Рядко може да се види толкова ниска ставка за един от отборите, каквато е днес за домакините, а и поради незадължителната победа на Порто моето предложение е насочено към друга опция. Тази вечер Порто ще празнува пред своите фенове 26-тата си шампионска титла и ще бъде тотално необременен и с нагласа само да бележи и да радва празнуващите фенове. Драконите в момента безспорно са най-добрия тим в Португалия и показват това със завоюваната титла два кръга преди края. Та вечершният резултат няма да има никакво значение, а само борят на попаденията в срещата и предизвиканите емоции във всички на стадиона. Независимо дали Порто ще загуби, спечели или завърши наравно, ако има доста попадения всички ще бъдат доволни. Именно в подобно дерби и предвид темпераментността на португалските играчи, могат да се видят някои рядко срещани изпълнения от професионални футболисти в официални срещи. Показателно за това са предишни изпълнения на Кристиано Ронадло и Куарешма с екипите на грандовете, които вкарваха от ъглов удар или след опити за центрирания около тъч линиите с външен фалц и топката попадаше направо в мрежата. Дори да не се стигне до виртуозни голове днес, то поне сборът на попаденията почти задължително трябва да бъде над 2,5. Гостите от Лисабон имат все още шанс за 3-тото място и за класиране в зона Шампионска лига, но освен, че трябва да спечелят тук, а и последния си двубой трябва да разчитат Брага да не го направи днес и то вкъщи, което е доста трудно. Спортинг не е убедителен навън, но почти всички сблъсъци на грандовете в Португалия са обвързани с много попадения и днес няма да е по-различно. Домакините ще празнуват с попадения, а гостите ще атакуват гонейки последния влас за Шампионската лига. Спортинг вероятно няма да се класира в нея както изглежда, но една победа или престижно реми навън с шампиона и постоянен съперник Порто ще налее доста самочувствие в изстрадалите този сезон фенове на лъвовете. Предпоставките за повече попадения в тази среща са просто очевадни, а ставката за това е доста надценена. Причина се корени в силните изяви на Порто в отбрана, но това е само напоследък, а и днес защитниците нямат сериозна мотивация да играят на предела на възможностите си, а и опонента ще е по-класен от последните срещнати в първенството и доста мотивиран така че шанса за попадения от страна на гостите е налице. Независимо от общия брой попадения в тази среща очаквам те да бъдат поне три.

Прогноза: Над 2.5 гола, коефициент 2.05

Георги Сотиров



Прогнозите на редакторите в Winner.bg са изразяване на лично мнение и имат единствено информативна цел.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

killerkala
06.05.2012 12:03

и двата отбора са слаби мача беше скука тия 2 гола можеше и да ги няма !

primebg
06.05.2012 00:27

Не ви 4увам след ма4а ? викахте нещо разбира4и

holigan4e
06.05.2012 00:20

Какво стана със сигурната 2-ка ?! Порто направо късат вече.

geforc
05.05.2012 23:29

0:0 първо полувреме, дано нещата се раздвижат..

primebg
05.05.2012 22:31

Ти за да кажеш 4е Порто не са силни се разбира колко голям разбира4 си *smile*

killerkala
05.05.2012 20:31

според мен в момента спортинг играе такъв футбол че ше е по добрия днес на терена и би трябвало те да вкарат гол повече за да бият порто не са силни

zdravko_ivanov
05.05.2012 17:08

Ставате смешни бе, къде го намерихте този коеф. 2.05 за над 2.5 ? Онлайн е около 1.80 в Еврофутбола е сигурно към 1.50..

killerkala
05.05.2012 15:36

мача е 0 на 1 като неразбираш не коментирай пример ли си каф си

night_wolf1984
05.05.2012 15:46

2-ка ,ам друг път.Да не мисличш,че като са станали шампиони и ще пуснат мача на един от най-големите си врагове.А и хората играят ферплей за разлика от нас*wink*