Ясен Петров: В неделя се завръщаме на бойното поле

17:57
Ясен Петров: В неделя се завръщаме на бойното поле
Старши треньорът на Левски Ясен Петров заяви, че предстоящото гостуване на Локомотив Пловдив е също толкова важно, колкото дербито с ЦСКА.

Сините надиграха армейците миналата седмица с 1:0, но треньорът призова този мач да бъде забравен и отборът му да мисли само за оставащите четири двубоя до края на първенството.

"След победата над ЦСКА беше по-различно в нашия лагер само в часовете след мача. От вторник, когато подновихме тренировки, всичко е по старому. Победата над ЦСКА е в историята, не искам повече да се връщаме към този мач", коментира Ясен Петров на
традиционния си брифинг преди мача.

"В неделя се завръщаме на бойното поле за двубоя с Локомотив Пловдив, който е също толкова важен, колкото и мача с ЦСКА. Подготвяме се сериозно, надявам се да играем добър футбол. Локомотив е корав отбор. Победата над ЦСКА ни даде глътка самочувствие и се надявам да продължим във възходяща линия. Трябва да вземем максимума от оставащите четири мача и да се класираме за евротурнирите", каза още Петров.

Треньорският щаб има кадрови проблеми, като Петров няма да може да разчита на наказаните Дъстли Мулдер и Тони Калво. Под въпрос за мача в Пловдив са Христо Йовов, Орлин Старокин и Кристовао Рамос, които лекуват контузии.

"Има още два дни до мача, надявам се докторите да вдигнат на крака контузените. Имам идея кой да замени Мулдер на десния фланг, но е жалко, че той няма да играе заради наказание, тъй като тъкмо започна да си връща формата", каза още Ясен Петров.

Той не пожела да коментира дали е говорил в последните дни с треньора на Берое Илиан Илиев, който ще поеме Левски от лятото. Според Петров решението на Илиан Илиев да не води Берое в мача срещу Левски е разумно.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация