Винченцо Гуерини пое Фиорентина, наказания за Делио Роси и Ляич

18:10
Винченцо Гуерини пое Фиорентина, наказания за Делио Роси и Ляич
Винченцо Гуерини е назначен за старши треньор на Фиорентина след снощното уволнение на Делио Роси, пише днешната италианска преса, цитирана от агенция "Франс прес" от Рим.

Гуерини, 58-годишен, в своята досегашна кариера е водил 14 различни отбора, рядко на високо ниво. За последно той бе треньор през 2006 година на Катандзаро /трета италианска дивизия/.

Фиорентина е на 15-то място в серия "А" и си е осигурила оставането в елита.

Старши треньорът на Фиорентина - Делио Роси, бе уволнен снощи след мача с Новара (2:2) от първенството на Италия Роси смени полузащитника Адем Ляич още в 32-а минута при резултат 0:2, за което сръбският национал ръкопляска иронично на своя треньор и отправи реплики към него.

Делио Роси не сдържа нервите си и се нахвърли с юмруци по играча точно пред скамейката на Фиорентина и пред погледите на над 20 000 тифози на "Артемио Франки".

След мача президентът на Фиорентина Андреа Дела Вале обяви решението за уволнението на Роси.

Днес Спортният арбитражен съд в Италия постанови наказание на треньора Делио Роси, според което той не може да упражнява професията си през следващите три месеца.

От ръководството на Фиорентина пък наказаха дисциплинарно Адем Ляич с временно изваждане от състава, за провокация и нерегламентирано поведение към старши треньора на тима.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари