2 млн. лева загуби от "А" група заради ТВ правата

13:49

2 млн. лева загуби от "А" група заради ТВ правата
2 милиона лева са загубите за фирмата S.V.-RSA, която притежава правата за излъчване на мачовете от българското първенство към момента, обяви днес шефът на компанията Валентин Михов. Въпросната сума не е постъпила заради забавена субсидия от държавата към БНТ, каза още Михов.


От БНТ пък трябвало да преведат сума до 31-и януари тази година, но това не се е случило. Михов обаче хвърли вината върху Нова ТВ, която първо се отметнала от споразумение да се включи в договора за закупуване на продукта, след което обаче се отказала. Освен това обаче Нова ТВ основно краде от картината и си прави нерегламентиранo блок от избрани моменти от мачове, т.нар highlights от кръга и го излъчва. Именно поради това поведение на Нова ТВ пък от договора се отказала и фирмата "Арена Футбол", прекратила преди няколко дни договора си. Без да визира кой точно е правил същото и с БТВ, тази телевизия също се отказала от възможността да излъчва мачовете. Миналата година те пък били крадени поголовно, каза още Михов.

"Вече три месеца няма никакво развитие по въпроса с парите. БНТ иска да е коректна, но нека тези, които са обещавали, че ще има субсидия, да кажат поне кога ще бъде изплатена тя", каза още Михов на пресконференцията.

Както е известно, на 26-и юли миналата година лично министър-председателят Бойко Борисов се ангажира с финансирането на БНТ за закупуване на правата за българското първенство. Михов допълни, че е говорил няколко пъти с генералния директор на БНТ Вяра Анкова, както и лично с премиера Бойко Борисов, който му казвал че "нещата ще бъдат уредени". Бившият президент на БФС и ПФЛ имал някакво обяснение за проблема и той бил свързан с предстоящите Олимпийски игри. БНТ можело изобщо да не получи парите, тъй като били предвидени за игрите.

"Не обвинявам лично премиера. Има си цял кабинет, те имат също яснота какво се случва и какви са порблемите. Аз съм имал контакти, от тях не съм останал с впечатленията, че ще има проблем, но ето фактите".

По въпроса с кражбите на картина от Нова ТВ, Валентин Михов каза: "Изпратил съм четири писма от наша страна, имал съм разговори с техни началници, изпращал съм им смс-и. Но няма ефект. Дори бях принуден да изпратя писмо до главния прокурор Борис Велчев, в което му описах целия казус. Получих отговор, който гласи, че има престъпление, но то е маловажно и не е обществено опасно. И това писмо е подписано от прокурора Ангелов от Софийската градска прокуратура. Значи има кражба на 6 милиона лева и това не е сериозно престъпление, така ли", чуди се Михов.

Следващата му стъпка била да сезира Съвета за Електронни медии (СЕМ), както и няколко пъти лично се срещал с председателя на регулаторния орган доц. Георги Лозанов. От СЕМ обаче не можели да вземат решения, а само да дадат предписание. След това Михов се обърнал последователно и към МВР и ГДБОП, от където също не получил помощ.

"Е, след като нито ГДБОП, нито МВР, нито СЕМ може да хване крадеца, Валентин Михов ли да го хване?, чуди се бившият президент на Професионалната футболна лига.

"Ситуацията ако не беше Цветан Василев от КТБ, вероятно щях да се откажа още сега, дано не ми начислява лихви. До момента клубовете са получили всичко до стотинка от това, което трябва да вземат. Но това е защото има банкова гаранция. Догодина не знам кой ще се занимава с това, защото аз вероятно няма да съм. Не искам да бъда в такава ситуация- някой просто си краде, никой не може да го санкционира и така продължаваме. Това, което се случва, не е нормално. Този хаос продължава вече 14-15 години. Нищо не се е променило, нищо оптимистично не се случва", допълни емоционално Михов.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

bigred81
03.05.2012 15:46

еее недейте така, А група е забавна.вижте например ква комедия изиграха Присо и Даксон.после Миньор4ето излезе с децата,ма4а на Левски беше свършил а феновете им още небяха допуснати на трибуните... няма ли да ви липсва вси4ко това? *joking*

frank12355
03.05.2012 14:59

кой иска да гледа тази погнуса наречена а група,само театрални постановки*cards*г-н михов вие убихте всичко алчни крадци,затова скоро никой няма да му пука за бг футбола от такива като вас!*cards**cards**cards**cards**cards**cards**cards**cards**cards*

Arsenal_England
03.05.2012 14:53

Бе да не ги излъчват това първенсто, на кой му пука *thumb_down**thumb_down* да закупят Испанското или Холандското да гледаме поне *nerd**ball**goal*