Боби Михайлов поздрави участниците в турнир за аматьори

15:02
Боби Михайлов поздрави участниците в турнир за аматьори
За трета поредна година "Ариана" ще проведе своя национален аматьорски футболен турнир - Ариана Аматьорска Лига 2012. 8 града в страната ще посрещнат турнира в периода април-юли, а регионалните шампиони и техните подгласници ще представят своите градове на големия финал през юли. София е домакин на втория регионален турнир от Ариана Аматьорска Лига 2012.

Надпреварата ще се проведе в 2 етапа - 04-06 май квалификации и 11-13 май финална фаза. Спортен комплекс "Славия" (ул."Коломан" 1) ще посрещне първия етап в турнира, а за регионалните финали Ариана ще изгради специален мобилен стадион "Ариана Арена" с трибуни за 550 души в центъра на София.

296 любителски отбора и близо 3000 аматьори футболисти от София и региона ще се съревновават за титлата в столицата тази година.

Президентът на БФС Борислав Михайлов се обърна към участниците и феновете с думите: "За мен е изключително удоволствие да поздравя всички отбори, които ще участват на турнира в София. Вярваме, че ще се получи един оспорван турнир. Нека през следващите две седмици София се превърне в арена на спортни сблъсъци, както за участващите отбори, така и за техните почитатели".

Квалификациите започват този петък (4 май) от 19.00 часа на терените на комплекс "Славия". 8 игрища ще посрещнат всички срещи, а за безпроблемното провеждане на двубоите ще се грижи голям екип от 60 съдии и делегати от БФС.

И през тази година специалната награда за големия шампион на Ариана Аматьорска Лига е демонстративен мач срещу професионалния шампион на България за сезон 2011/2012 г. През 2012 г. Ариана иска да създаде възможности за по-голяма изява на всички талантливи аматьори и затова обявява специалната награда във всеки град: "талант на турнира".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация