Борисов: Държавни пари ще има само за клубове, които развиват своите ДЮШ

16:44
Борисов: Държавни пари ще има само за клубове, които развиват своите ДЮШ
"Пари от Спортния тотализатор ще има само за клубовете, които развиват ДЮШ и имат бази", разкри премиерът Бойко Борисов на откриването на Българския национален тенис център.

Борисов разкри, че е доволен от свършеното от Българска федерация тенис с парите, отпуснати от държавата за тенис центъра.

"Много съм доволен, че тези пари, които даваме – в случая 1 милион лева, са превърнати в една много добра инвестиция. С тези 750 хиляди евро, които дадохме за женския турнир, които ще се проведе в новата зала в София, мисля, че и тенисистите трябва да са доволни. Някои ни критикуват, но аз мисля, че инвестициите в спорта, са инвестиции в здравето и в младежта", коментира Борисов.

"Българският футболен съюз и футболните хора трябва да предложат варианти как този спорт отново да стане популярен и да се пълнят стадионите. Готови сме да започнем четири стадиона, но няма смисъл от нова национален стадион, ако на него се играят 10 мача на година с по 3-4 хиляди зрители. Трябва да има поне 30 мача на година там", каза още премиерът.

"Сега ще се приеме нов закон за Спортния тотализатор и пари ще взимат само отборите, които развиват Детско-юношески школи и бази. В зависимост от броя юношески формации, ще се изготви схема за парите, които се взимат. Според мен поне пет юноши трябва да играят в мъжкия отбор на клубовете", допълни Борисов.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

neapolitano
30.04.2012 21:40

тоя път се изложи,кви са тия условия,да сроят и тва е.

nom3rcy
30.04.2012 16:51

На борисов мога му надъня един държавен в устата!