Твенте загуби от Аякс, Михайлов с жълт картон

18:43
Твенте загуби от Аякс, Михайлов с жълт картон
Вратарят Николай Михайлов беше титуляр за Твенте и получи жълт картон при загубата с 1:2 у дома от Аякс в дербито на 32-ия кръг на холандското футболно първенство.

Още във втората минута на двубоя българският национал се намеси решително и показа добър рефлекс, като улови топката. В 30-ата минута, след грешка в защита на Тиендали, Грегори ван дер Вийл беше фаулиран в наказателното поле от Николай Михайлов. Съдията показа жълт картон на българския страж, а с последвалата дузпа Тео Янсен откри резултата в полза на Аякс.

Второто полувреме започна по-агресивно, като и двата тима направиха по няколко нарушения, а в 57-ата минута Аякс организираха първата по-сериозна атака, завършила с изстрел, който беше отразен от Михайлов. В 72-ата минута Дъглас спря топката на гърди и отигра, но ударът му беше отразен от вратаря на гостите Кенет Фермеер. При последвалата атака на Твенте Лерой Фер остана на чиста позиция и със силен изстрел изравни резултата за 1:1. Шест минути след това Ван дер Вийл реши изхода от двубоя, след като остана сам срещу Михайлов и се разписа за 2:1. В добавеното време на срещата Михайлов отново спаси сигурен трети гол, а неговият съотборник Дъглас не успя да изравни резултата.

Преди мача Николай Михайлов и съотборниците му излязоха с фланелки с надпис "Keep fighting, Stan!", в подкрепа на Стилиян Петров в борбата му с коварната болест левкемия.

След този мач Аякс е лидер с актив от 70 точки, като е много близо до спечелването на нова титла на Холандия. Твенте е на шеста позиция с десет точки по-малко.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари