Рангелов вече застрашен от изпадане от Втора Бундеслига

18:23
Рангелов вече застрашен от изпадане от Втора Бундеслига
Десети мач без победа регистрира днес Енерги Котбус в 33-ия кръг на Втора Бундеслига. Българският нападател Димитър Рангелов игра пълни 90 минути, а след това поражение отборът му е само на 2 точки от опасната зона.

Енерги гостува на Инголщат и отстъпи с 0:1, въпреки че беше подкрепян от 2000 свои привърженици. Сега отборът има 32 точки, с 2 повече от намиращия се в зоната на плейофите Карлсруе. Все пак добрата новина за клуба от Източна Германия е, че е избегнал директното изпадане. Парадоксалното е, че Енерги контролираше събитията на терена през по-голямата част от мача и в няколко ситуации попадението изглеждаше въпрос на време. През второто полувреме чудесна възможност се откри пред Димитър Рангелов, който стреля от 7 метра, но вратарят Йозджан спаси с крак. И 6 минути преди края на редовното време Колин Куанер донесе успеха на домакините от Бавария.

Дуисбург спечели с 2:1 срещу Ерцгебирге Ауе и събра 38 точки, които изкачиха отбора на 10-о място. Българският нападател Валери Домовчийски се появи на терена като смяна в 78-ата минута на мястото на Павел Брозински, а крайният резултат вече беше оформен. Бившият защитник на Литекс Джемал Берберович отново беше титуляр и игра пълни 90 минути. Така Домовчийски стана единственият българин, който се поздрави с победа днес, тъй като ФСВ Франкфурт с Илиян Мицански отстъпи с 0:1 при визитата си на Падерборн, а Гройтер Фюрт на Асен Караславов направи 1:1 у дома.

Теоретично Дуисбург се спаси от изпадане с тази победа, но предвид поражението на Карлсруе с 0:1 при визитата на Алемания (Аахен) то 3-те точки днес не бяха крайно наложителни.

Илиан Мицански игра пълни 90 минути за ФСВ Франкфурт при поражението от борещия се за промоция Падерборн и пропусна две възможности за гол. В 17-ата минута българският нападател стреля с глава, но топката излезе отдясно край гредата на вратата на домакините. Три минути преди края на мача той получи топката на 10 метра от вратата, стреля, но кълбото премина на сантиметри от гредата. Единственото попадение в мача беше дело на Мехмет Кара три минути след началото на второто полувреме.

Асен Караславов остана на резервната скамейка при равенството на Гройтер Фюрт 1:1 с Фортуна Дюселдорф на собствен терен. С тази точка отборът на Фюрт излезе начело в класирането с 69 точки, с 1 пред 2-ия Айнтрахт (Франкфурт), като и двата отбора вече си осигуриха промоцията. Остава битката за 3-ото място в крайното класиране, което дава право на участие в плейоф. Фортуна и Падерборн имат по 61 точки, а след тях е Санкт Паули с 59. В последния 34-ия кръг другата седмица Падерборн гостува на Санкт Паули, а Фортуна (Дюселдорф) приема Дуисбург.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация